Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogyan kezdjem el az ebéd...

Hogyan kezdjem el az ebéd kiváltását? Nagyon tanácstalan vagyok!

Figyelt kérdés
Babám épp ma 6 hónapos. 4 hos kora óta hozza táplálom, de nagyon lassan haladunk. Eddig a tízórait váltottuk ki, gyümölcsöt kap akkor. Most szeretném elkezdeni a főzelékeket ebédre. Eddig csak krumplit, répát evett zöldségből ezekből csináljak főzeléket és adjam tej helyett? Tápszeres 3 hónapos kora óta. Tehát egyből adjak neki egy egész adagot vagy mindig egy kicsit többet? Más zöldségeket be lehet úgy vezetni egy kicsit teszek ahhoz amit már eszik? Csirke mellet is hogyan? Milyen ütemben haladjak? Elnézést ha sokat és butákat kérdezek, segítségem 0... köszönöm annak aki segít!
2016. jan. 19. 09:32
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia. Mikor az én lányom volt ekkora (6,5 évvel ezelőtt), akkor úgy csináltam az ebéd kiváltást (szintén tápszeres baba volt), hogy csináltam neki pürét, (volt hogy üveges bébiételt kapott) és utána egy kb 50-60 ml tápszert vagy babateát, vagy forralt hátött vizet ivott még.

Csirkemellett húslevesben megfőztem, és apró kockákra vágva fagyasztottam le.. És mikor főtt a főzeléke, kivettem a fagyasztóból egy kockányit, és belefőztem a főzelékbe, úgy turmixoltam össze. (Kb akkora kockákra, mint a jégkockatartó kockája).

2016. jan. 19. 09:43
 2/5 anonim ***** válasza:
hátött = hűtött
2016. jan. 19. 09:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Én úgy csináltam, védőnő taáncsára, hogy minden ami új abból 3 napig adtam pár kanállal. Persze függ izlik-e neki, mert nyilván ha nem akkor nem erőltetem. De nálunk ezzel nem volt gond, minden bejött neki. Szóval megette a pár kanálnyi pl sütőtököt, aztán adtam neki amit amúgy is enne, tápszeres volt, így jött a pár kanál után a tápszer. Amikor túl voltunk ezen a pár napot után kb 1 hét múlva már adtam neki egész adagban. Azért kell kb 1 hetet várni, mert az allergia ennyi idő alatt jönne ki, nekem így mondták. Szóval akkor ment egész adagba, mint egy bébiételes üveg kb 180 g körül adtam neki, aztán amennyi jól esik.

Csirkét úgy, hogy kis kockákba vágva lefagyasztod és teszel pl krumpli, répa, csirkemell. ez így egy ebéd lehet a babádnak.

Szóval először mindent csak pár kanállal adj, akkor úgyis kiderül izlik- e neki aztán tarts 1 hét szünetet így kiderülne az allergia is. Utána mehet normál adagban.

A krumpli vagy rízs az fix, ezek mellé tegyél pl répát, fehérrépát, céklát, sütőtököt, meg a husikat is. De keverheted pl alma, répa, husi és krumpli.

2016. jan. 19. 09:48
 4/5 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Nálunk is annyira bejött minden a lányomnak, hogy a pár kanalas módszert nem is tudtuk alkalmazni, :D (mert annyira tátogott, hogy kér még). Szóval az enyém simán megevett akkor egy fél üvegnyi bébiételt, és utána tápszer vagy víz vagy tea.. A másik felét megkapta vacsira vagy uzsonnára). Szerencsére nem volt allergiás semmire, mert volt olyan, hogy egy egész üvegnyit is megevett olyanból, amit előtte sose kóstolt.
2016. jan. 19. 09:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek! :-) Holnaptól akkor neki vágunk, kicsit bátrabbnak kéne lennem. És a rizst hogyan vezessem be? Mennyit kaphat belőle először? És milyen fajta rizs, az mindegy? Most kezdtem nála bevezetni a glutént, 3. napja kap a gyümölcsbe egy pici kekszet. Fájhat tőle a pocakja? Valamiért nagyon nyűgös!:(
2016. jan. 19. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!