Ti hogy adjátok a lencsét 1-2 év közötti babának?
Én vöröslencse krémlevest adtam a 1,5 évesemnek.
Szilveszterkor persze rendes lencsefőzelék lesz.
A lencse olyan pici hogy persze simán lehet hogy nem rágja meg rendesen hanem pár lecsusszan a torkán egészbe, de a héját sztem amúgy sem nagyon emésztik még meg ennyi idősen.
Én már nem szoktam pürésíteni a 14 hónaposnak, csak villával összenyomkodom a nagyobb darabokat.
Én a kukoricával és a borsóval járok úgy, mint te a lencsével. Múltkor tésztát főztem, a gyereknek külön betűtésztát, mert a szélesmetélttel még nem igen küzd meg, a tésztához meg olyan szósz volt, amiben volt kukorica és borsó is. Hát másnap egy az egyben ott figyelt a pelenkában az összes borsó és kukorica, már azon aggódtam, hogy mindjárt szavakat fogok kiolvasni a betűtésztából, de ez utóbbit megemésztette :D
Én jól megfőztem a lencsét neki, úgy hogy már szétnyílt, megemésztette. Bár ez is gyerekfüggő lehet.
Nálunk p. rendszeresen ott vannak a répa darabok a kakijában (szereti és gyakran kap levesbe, főzelékbe egyaránt), akkor ezek szerint nem is emészti meg?
Nekem a húst nem hajlandó megenni, akár kicsi, akár nagy (pl. kis kocka) darabban van az ételben, mit csináljak? Pürésítsem? Már sok foga van, de nem eszi. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!