2 hónaposan elkezdeni hozzátáplálni?
"Ugyanakkor nem egy, nem kettő, nem 10 generáció felnőtt a WHO ajánlása nélkül is. "
Ezt azért nem mondanám. Lásd csecsemőhalandóság. Jó, oké, hogy az átlag dédi már 100 éves és nincs semmi baja (mert ugye minden családban van ilyen), de nem mindegy, hogy 15 megszületett gyerekből 15 vagy 5 éri meg a felnőttkort. Tudom, nem a sütőtök vitte el őket, hanem a torokgyík, meg a tél. De ha belegondoltok, az értékes anyatej helyett eszi ezt a gyerek. Nem is emészti meg ennyi idősen, mennyiségileg is éhezik, nincs meg benne úgy összességében az a vitamin, ami az anyatejben. Na ez már elég indok arra, hogy egy nátha elvigyen egy 3 hónapost (a régi antibiotikum mentes világban. Egyébként nem vagyok ab. párti). És nem, nem vagyok megszállott anyatej párti sem. De ha nincs, akkor inkább tápszerrel kell pótolni/kiegészíteni, mert az babáknak készült, az ő tápanyag igényüknek megfelelően. Na ez régen megint nem volt, maradt a lisztleves és a tehéntej a régi újszülött csecsemők táplálására. Mondom, ez meg is látszik az egy éves kor alatti halálozási statisztikában. (Jó, tudom, a minden családban fellelhető dédi 12 gyerekéből 12 felnőtt lett mégis-egyébként nálunk is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!