Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogyan szoktathatnám rá...

Anya.mano333 kérdése:

Hogyan szoktathatnám rá kisfiamat az ivásra?

Figyelt kérdés

Sziaaztok. Kisfiam mont volt novemberben 1 éves. Szuperül ki tudnék már váltani nála 3 étkezést, hogy már csak reggel-este kapjon tápszert, illetve most már tejitalt, ha nem lenne a következő problémánk. Az említett folyadékokon kívül semmit nem hajlandó meginni. Próbáltam vízzel, teával, gyümölcslével kínálgatni, de semmi. Itattam (vagyis próbáltam) cumisüvegből, itatópohárból, kanálból, de ha megérzi, hogy nem tápszer, már löki is ki a kezemből. Van egy 2,5 éves lányom is, ő ilyenkor már simán megivott napközben 1-2 cumisüvegnyi folyadékot.

De ő nem hajlandó egyetlen kortyot sem lenyelni. Így napközben is adnim kell neki tejitalt a folyadék pótlás miatt. Járt valaki hasonló cipőben?

2015. nov. 22. 13:15
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen, én. De én durva voltam, mert ő a rendes étkezésen kívül a tejet se fogadta el, mint folyadékpótlás, és szorulásos lett. Egyik reggel tápszer helyett vizet kapott. Úgy benyakalta, hogy csak na. (Persze hamarosan kapott rendes kaját is, de azt akartam, hogy igenis szokja meg, hogy vannak seízű dolgok.) Na azóta megissza. Most meg nullás lesz az értékelésem, jaj nekem. :D
2015. nov. 22. 13:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Az íz megszokásához próbáld ki, hogy a nurofenes gyógyszeradagolóval adod neki, ami az a fecskendős. Igaz az én kisfiam szerencsére iszok szépen, de a fogára esténként a chamomillát kis vízben oldom fel neki és ezzel adom be , mikor meglátja a kezemben az adagolót és hogy szívom fel bele a vizet izgatottan jön oda és kéri, játéknak veszi fel és utána mindig megkapja az adagolót rágcsálni, játszhat vele. Egy próbát megér, aztán utána ha megszokta az ízét lehet, hogy elfogadja majd itatópohárból vagy cumisüvegből is a vizet.
2015. nov. 22. 14:17
 3/3 A kérdező kommentje:

Akkor az én fiam a szuper különc...

A nurofent is alig tudom neki beadni. Ha meglátja azt az adagolós fecskendőt, mär menekül. A fele így is sokszor mellé folyik...😊

2015. nov. 22. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!