Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Az ételek többségét bio...

Az ételek többségét bio üveges ételekkel gondoltam bevezetni. Helyesen teszem vagy lusta vagyok?

Figyelt kérdés

Első gyereknél még amit lehet vettem a biopiacon, megfőztem és jégkockatartóban fagyasztottam le stb. Sok pacsmagolás volt.

Most másodiknál már egyszerűen nincs időm rá. Gondoltam jók a bio üveges ételek is (igaz sokkal drágább) és ha meghagyja a gyerek akkor majd megeszi a nagy.

Hanyagság és vegyek erőt magamon vagy ugyanolyan jó lesz az üveges is? (nyilván amit nem tudok megvenni üvegesben abból jön a piaci és a főzőcskézés)

2015. okt. 27. 15:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem vegyél erőt magadon:) Jobb, ha a házi ízekhez szokik hozzá,de a bio bébiételek is tökéletesen megfelelnek. Ha viszont kb. heti egyszer pakolsz a mélyhűtőbe még most kapható friss zöldséget-gyümölcsöt, később áldani fogod az eszed.

Nekem mondjuk nagy segítség egy Aventes pároló -turmixoló, amit használtam vettem.Rá se kell nézni és 15 p alatt kész a kaja egy mosogatással. Olcsóbban jövök ki, (napi három üveggel megenne már ) így nem csak az üvegest eszi meg, és kedvére variálhatom az ízeket.Ami macerás arra jó az üveges pl borsó.

A lényeg: szoktasd hozzá mindkettőhöz.

2015. okt. 28. 08:05
 12/16 A kérdező kommentje:

Igen, nagy macera lefagyasztani a gyümölcsöket előre. Megpucolni, turmixolni és kis kockákban legyagyaszgatni több órás művelet. Pláne a szőlőt, azt hittem kihullik a hajam mire megpucoltam a szőlőszemeket, kimagoztam meg turmixoltam és adagonként lefagyasztottam.

És az üvegeseknek miért lenne már más íze?

Itt most nem az egy éves gyereknek való bolognai spagettire gondoljatok, hanem az ételek bezevetésére. Krumpli+alma, zellergumó+alma, barack+akármi. Az alapokra. És ezeket mint levadászni a biopiacon (sok ugye nincs is mert nincs szezonja) majd elkészíteni, igenis elég nagy fáradtság. Két gyerek mellett szinte 0 időm van, és ha mégis van akkor inkább takarítok vagy hajat mosok nagy ritkán.

És a pénz pedig nem számít ebből a szempontból. Más ételt hozat én pedig üveges bébiételt veszek, ennyi luxus még nekünk is belefér.

Szóval ezek az én érveim.

Tudtok olyan racionális érvet mondani, ami miatt az üveges vagy a picai jobb/egészségesebb?

2015. okt. 28. 09:33
 13/16 anonim ***** válasza:
55%
Véleményt kértél. Igen, lusta vagy.
2015. okt. 28. 09:36
 14/16 anonim ***** válasza:
51%

"És az üvegeseknek miért lenne már más íze?"

Mert eleve más íze van egy friss/nyers gyümölcsnek és egy befőttnek.

Az üvegben pedig nem csak alma és krumpli van, hanem víz, rizskeményítő, rizsliszt.

De Te ezt eldöntötted, hogy neked most erre van kapacitásod. Nincs ezzel semmi gond, csak ha már megkérdezted, akkor el kel fogadni más véleményt is.

2015. okt. 28. 13:11
 15/16 anonim ***** válasza:
46%
Semmi baj nincs az uvegessel. Miért lennél hanyag vagy lusta emiatt? Fozhetsz meg eleget eletedben😊
2015. okt. 28. 15:09
 16/16 anonim ***** válasza:
23%
Én csak üvegest adtam neki, mert magunknak sem főzök, csak nagyon ritkán. Vagy hozatjuk a kaját, vagy étteremben eszünk, vagy mindenki ott, ahol épp éri az ebédidő. Úgyhogy ezen ne aggódj. A gyerekünk megeszi a nagymama házi kosztját, az üvegest, meg az enyémet is.
2015. okt. 29. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!