Az ételek többségét bio üveges ételekkel gondoltam bevezetni. Helyesen teszem vagy lusta vagyok?
Első gyereknél még amit lehet vettem a biopiacon, megfőztem és jégkockatartóban fagyasztottam le stb. Sok pacsmagolás volt.
Most másodiknál már egyszerűen nincs időm rá. Gondoltam jók a bio üveges ételek is (igaz sokkal drágább) és ha meghagyja a gyerek akkor majd megeszi a nagy.
Hanyagság és vegyek erőt magamon vagy ugyanolyan jó lesz az üveges is? (nyilván amit nem tudok megvenni üvegesben abból jön a piaci és a főzőcskézés)
Lusta vagy. Az a baj tényleg, hogy teljesen más ízük van az üveges kajáknak, mint amit otthon főznél, és ehhez szokik hozzá a gyerek.
Persze nagy nyűg külön főzőcskézni a gyereknek, de egy krumplit meg egy répát megpucolni amikor amúgy is főzöl magatoknak is, nem olyan nagy ördöngősség, és lehet 2 napra is előre. Lehet adni persze üvegeset is néha, mikor tényleg nincs ideje az embernek, mondjuk úgy kéthetente kb, de hogy minden ételt így vezess be az nekem sok.
Nyugodtan vegyel uvegeset, en is azt fogok.
4 hos a babam.
Én szándékosan üvegest vettem csak. Ugyanis az élelmiszeriparban dolgozik pár rokon és a bio sem bio... Iszonyú csalások vannak az alapanyagokkal, a fogyasztó meg ránézésre nem tudja eldönteni, hogy melyik jó és melyikben van nitrit.
A gyökérzöldségekben nagy valószínűséggel van, ráadásul olyan mértékben, hogy egy fél év körüli babát meg is ölhet (sajnos pár évente van rá példa).
A húsokat még nehezebb visszakövetni, hogy az állatba mi került be és mi nem. Növekedési hormon, antibiotikumok, stb, ezt mind tartalmazhat, de nem tudod hitelt érdemlően ellenőrizni.
A nagyobb gyárak viszont (pl. Hipp) minden egyes szállítmányt egy 2000 euros laborvizsgálaton nézetnek át, így abba garantáltan vegyszermentes alapanyag kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!