7 hónapos baba napirendje hogy néz ki. Mennyit eszik, mikor? Mennyit alszik? Mit tud?
Tegnap volt 7 hónapos a kisfiam.
2960 gr volt születéskor, most 8500 gr.
Általában 6x eszik egy nap, ebből 4 szopi, kettőt már kiváltottunk.
Nagyjából így néznek ki a napjaink:
- valamikor éjjel szopik (éjfél és 3 között)
- 7 körül kel, utána szopik
- 8-kor visszük oviba a nagyobbik fiamat
- utána 9-fél 10 körül tízórai, gyümölcs keksszel
- 10-fél 11-től alvás (vagy séta közben, vagy az erkélyen), ált. kb. 1 óra
- 12-fél 1 körül szopik
- fél 2-2 körül alszik el újra, max. 1 órát, de ált. kevesebbet
- fél 4 körül húsos főzelék
- ha nagyon fáradt, fél 5-5 körül alszik még egy fél órát, de ez egyre ritkább
- 7-kor fürdenek, együtt a két gyerkőc, utána szopi és jó esetben 8-tól alvás. Sajnos sok esetben órákig tart az esti altatás, és éjjel is van, hogy 1,5 óránként ébred, refluxos.
Egyáltalán nincs elmaradva a babád súlya! Az én lányomnak is ekkora a súlya és 1cm-rel hosszabb. Annyit mozog, hogy az is csoda, ha 1 gramm is megy rá. :)
Mi reggel 6-7 körül kelünk, cicizünk, játszunk, majd 2-3 óra ébrenlét után alszunk 1-1,5 órát (nagyon változó az alvás). Utána tízóraizunk gyümölcsöt, ma egy körte volt lereszelve, ezután cici és játék. 2-3 óra ébrenlét és újból alvás 30perc-2 óra, ebédre új ízek kóstolása főzelék formájában, kb. 80-100g., ezután cici. Vizet nem szereti, mindig cicivel oltunk szomjat. :) Harmadik alvás már nem mindig van, így gyakran estig kínlódunk, közben sok játék, csavargás, uzsonnára csak cici, fél 8-kor fürdés, előtte és utána cici, 8-kor ágyban vagyunk és cicin alvás. Éjjel 1-2 alkalommal ébred, ilyenkor cicizünk és alszunk reggelig.
Én úgy tudom, hogy nem kell még étkezést kiváltani, csak kóstolgatni. Én kicsit többet adok a babámnak, mert nagyon szívesen fogadja az ételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!