Hétvégére gyrost tervezek. A nyers zöldségköret és a tzatziki oké a gyereknek is (az övébe nem teszünk borsot).
Viszont a húst elvileg felcsíkozva, fűszerkeverékben pácolva sütnénk ki. A fűszerkeveréket nem szeretném, ha megenné, nem a legegészségesebb dolog.
Elrágni még nem tud egész darab húst. Hogyan készítsem el neki a csirkét (esetleg házilag másfajta, zöldfűszerekkel), hogy meg tudja enni?
16 hónapos, rágófogból még csak 4 db van.
2015. okt. 2. 12:51
1/8 A kérdező kommentje:
Valami olyan megoldást keresek, ahol zöldfűszerekkel kisütném az ő húsadagját, aztán rámennék egy botturmixszal - vagy egészben sütném ki gyerekbarát páccal és nagyon vékonyra szelnénk.
2015. okt. 2. 12:53
2/8 anonim válasza:
Egyébként hogy adsz neki húst?-minek turmixolod már?
kevés fűszerrel megsütöd és apróra felvágod neki.
2015. okt. 2. 12:54
3/8 anonim válasza:
Kevesebb fűszerrel, de ugyanúgy megsütve, majd apróra felvágva.
2015. okt. 2. 13:00
4/8 anonim válasza:
Szerintem süss neki külön egy keveset. Én nem akarok okoskodni, de ekkora babának 4 rágó foggal, szerintem sem kellene turmixolni. Kezd el elhagyni a turmixolást, mert az étkezési szokásait megnehezíted, mert nem fogja megtanulni hogy hogyan is kell rágni. Egy idő után, meg nem fog hajlandóságot mutatni a rágásra. Puha dolgokat törj neki össze villával, kis falatokban add oda. Fokozatosan.
2015. okt. 2. 13:03
5/8 anonim válasza:
Én minimális fűszerrel adnám, apróra felvágva. Turmixolni a húst egy 16 hónaposnak eszembe sem jutna.
2015. okt. 2. 13:03
6/8 A kérdező kommentje:
Minden darabos ételt megeszik, kivéve a húst. Nem tudja rendesen elrágni, ezért inkább egyben lenyeli - ez meg balesetveszélyes, ha félremegy.
Nyers gyümölcsöket, zöldségeket szétrágja, egyedül a hús nem megy neki.
Ez bolti fűszersó, mindenféle stabilizátorral és egyéb nyalánksággal, ezért nem szeretnék adni neki.
2015. okt. 2. 14:04
7/8 anonim válasza:
Apróra felvagva, pici fűszer:)
2015. okt. 2. 14:37
8/8 anonim válasza:
Ideje lenne szoktatni akkor hozzá, vágd apróbbra és süsd meg úgy, szerintem nagy hülyeség ennyi időseb turmixolni, sose fogja megszokni ha meg se próbálod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!