Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen sütit süssek, hogy...

Milyen sütit süssek, hogy cukorbeteg és laktózérzékeny is megehesse?

Figyelt kérdés

Lehetőleg gyümölcsöset szeretnék.

Laktózmentes részét megoldom,tejföl,tej,túró is van laktózmentes,ilyeneket tudok.

De cukorbetegnek még sosem sütöttem,hogy csináljam,hogy finom is legyen? (ne legyen az a rossz édesitőíze)


2013. júl. 2. 09:57
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem a nyírfacukor (xylit) az nagyon jó. Annak nincs édesítőíze. Ha jól emlékszem ehetik cukorbetegek is de keress rá a biztonság kedvéért :)

Esetleg sós süti?

2013. júl. 2. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Nos, hali, én cukorbeteg vagyok.

A fruktóz a legjobb, annak semmi íze nincs, mármint mellékíze, de ha canderet használsz, hidd el, annak sincs (kivéve ha steviás, annak van, az sz_r.)DE ami nagyon fontos! Mérd meg a szénhidrátos hozzávalókat grammra! (Liszt, tej, tejföl, fruktóz [canderelt nem kell, abban nincs ch]gyümölcs, satöbbi, legjobb ha mindent megmérsz!!) legfontosabb a megmérés, mert így tudja, h mennyi szénhidrát van a sütiben, ha meg nemtudja, nem eheti meg csak úgy random!Inkább tegyél bele cukrot, minthogy ne mérjed meg, ja és a kész sütit is mérd meg (az egészet)! igaából ha nem egész vacsorára a sütit akarja enni, akkor mindegy, h van benne cukor, a lényeg a megmérés!!! :)

2013. júl. 2. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:

Én is cukorbeteg vagyok és kerülök mindent amiben szénhidrát van nagyobb mennyiségben.

A fruktóz a legrosszabb a cukorbetegeknek, akkor már inkább a nyirfacukor, vagy akár a "rendes" cukor. Nézz utána az interneten, a fruktóz nem ajánlatos senkinek, föleg nem cukorbetegeknek.... Tudom hogy jó pár évvel ezelött azt mondták hogy a legjobb, de mára már kiderült hogy a boltban kapható fruktóz nem egyenértékü azzal ami a gyümölcsben van. Bár igazság szerint a sok gyümölcs fogyasztása sem tanácsos a cukorbetegeknek...

Ha sütök mandulalisztet használok ( 7-8 gr szénhidrát 100 gramban)s a gyümölcs természetes édességét... és nem használok margarint!

2013. okt. 23. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:
Már kicsit régi a kérdés, de hátha bárkinek segíthet.. én laktózérzékeny vagyok, egyik rokonom pedig cukorbeteg. Bár annyira nem értek a dologhoz, de azt tudom, hogy a cukorbetegek nem igen ehetnek kifejezett laktózmentes termékeket. Mivel pl. a laktózmentes tejben a laktóz már ketté van választva glükózzá és galaktózzá. A glükóz (szőlőcukor) pedig nagyon hamar felszívódik, és súlyossá is válhat cukorbetegeknél, legalábbis én így tudom, de érdemes jobban utána nézni, nagyon sok ezzel foglalkozó oldal van. Ami biztos, hogy nálunk általában két torta van, diabetikus és laktózmentes. Mivel valószínű már sokadszorra is túl vagy a sütésen, így neked ez nem segít de hátha valakinek mégis :)
2014. okt. 21. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!