2 hétig vigyázok egy babára! Mit eszik egy 7 hónapos baba? Segitene valaki?
Hogyan főzzem meg neki ?
Egy ismerősömet műteni kell. Csak én tudom vállalni a babát. De nincsen pénzem napi 2 üveg bébiételre. 2× eszik tápszert a baba. Jól elvagyok vele,de még soha nem főztem babának.
Arra figyelj, hogy az öt étkezés meglegyen neki.
2 tápszeres (gondolom reggel és este), közötte pedig három "rendes" étel.
Ebből egy lehet pürésített gyümölcs, olyan, amit a táblázat alapján már ehet.
Érdemes lenne tudni, hogy mikor kezdték el hozzátáplálni, mert nem mindegy, hogy 4 vagy 6 hónaposan indult.
Ja és még egy: bors, só, egyéb fűszerek felejtősek még neki. Ilyet ne tegyél az ételébe, a számára szükséges sómennyiség megvan a tápszerben.
Egyszerűsített főzelékkel próbálkozhatsz: főtt krumpli+valamilyen korának megfelelő zöldség. Megfőzöd, összeturmixolod, kész. Ne ízesítsd semmivel.
Az ismerősöddel beszéld meg. Gondolom már elkezdték a hozzátáplálást, de csak ő tudja megmondani, hogy miket adtak már neki.
Azért gondolom nem lesz 2 hétig teljesen elérhetetlen az anyuka, szóval menet közben is tudsz vele egyeztetni.
az anyukája mondja meg neked, hogy miket eszik, vagy ő adjon neked pénzt ételre...érdekes kérdés...én, ha ilyen esetben át kellene adnom 2 hétre a gyerekem, tuti hogy előre lefőznék neki mindent mirelitbe, hogy ne kelljen ezzel is terhelnem azt, aki szívességet tesz nekem. De nem vagyunk egyformák.
Egyébként egy 7 hónapos még napi kétszer tápszert/anyatejet fogyaszt, a többi étkezésre főtt zöldségek, és hámozott gyümölcsök, valamint esetleg keksz, zab, rizs, hús kombinációját, fűszer, só, cukor és olaj nélkül, attól függően, hogy mi az ami már be lett nála vezetve. Ezért mondom hogy az anyával egyeztess, csak ő tudja, hogy pl a glutént bevezette e már. De csodálkoznék, ha a műtét előtt nem tartana neked kiselőadást abból, mikor mi a teendő vele és miket eszik.
"én, ha ilyen esetben át kellene adnom 2 hétre a gyerekem, tuti hogy előre lefőznék neki mindent mirelitbe, hogy ne kelljen ezzel is terhelnem azt, aki szívességet tesz nekem. De nem vagyunk egyformák. "
Műteni kell. Ha összeesett és még a mentők után éppen fel tudta hívni a kérdezőt, akkor szerinted a mentősöket kellett volna befogni kuktának, vagy hogyan oldja meg?
mivel a kérdezőnek van ideje a GYIK-et bújni a témában, illetve az anyjától nem kapott tanácsokat, nem készült fel, feltételeztem, hogy e pillanatban nincs nála a pici, tehát előre megbeszélt baby sitterkedésről van szó.
Természetesen nem főzőcskéznék én se mirelitbe a műtőasztalról...
amit bevezettek már neki :)
répa, krumpli, borsó, cukkini, tök - ezeket lehet mixelni
húsból csirke, pulyka
rizs
gyümölcsből kb minden ami most van és nem aprómagos. Almával, barackkal és körtével tutira mehetsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!