Ha a baba élvezettel megeszi a gyümölcspépeket és nem löki ki a nyelvével akkor már elég érett a hozzátáplálásra?
Figyelt kérdés
Direkt nem írom hány hós. Szerintetek? Mert azt olvastam ha kilöki a nyelvèvel lehet h éretlen rá, )na de ellenkező esetben?2015. aug. 13. 13:17
1/16 anonim válasza:
Az egy dolog, hogy ebben a tekintetben érett-e rá, ez még nem jelent semmit. Vannak táplálékok, amiket egy bizonyos életkor alatt egyszerűen nem tud megemészteni. Akkor érett rá, ha meg tudja. Ennek meg nincs köze ahhoz, hogy épp kilöki-e. Amúgy szerintem ez a kilöki nem löki, meg majd a gyerek eldönti, hogy mikor akar enni, úgy baromság, ahogy van. Na mindegy.
2/16 anonim válasza:
Nem csak ezt tekintve kezdünk hozzátáplálni.
Mindenképpen meg kell várni legalább a 4 hós kort, és csak azután elkezdeni FOKOZATOSAN a hozzátáplálást.
Szóval elsőre hiába cuppog, meg nyitja a száját, nem szabad 1-2 kanálnál többet adni.
Meg figyelni kell a székletét, mert ugye nem csak az ízlelőbimbóknak kell hogy tetsszen, hanem a gyomornak is...
Ne a csík tolja a repülőt.
Örülni kell, ha elfogadja, de attól még nem kell tömni, hanem betartani a fokozatosságot!
3/16 anonim válasza:
a belrendszere nem eleg erett 4 hós kora elott...amit mondasz, valoban egy reflex, ami elmulik 4-5 hos kor tajekan, de ettol meg nem biztos hogy a belrendszere is be tudja venni az uj eteleket. ha tapszeres, 4-5 hotol, anyatejes baba esteben pedig fel eves kortol ajanlott megkezdeni a kostoltatast (direkt nem hozzataplalast irtam..)
4/16 anonim válasza:
A barátnőm kislánya már 1 hónaposan kanálból kapta a vizet és a vitamint, nála már ekkor kikapcsolt a kitoló reflex. 2 hónaposan anyuka fél percre nem figyelt és a kicsi bátyja "megetette" főzelékkel, amit élvezettel elcuppogott. De ettől még ez nem jelenti, hogy a bélrendszere elég fejlett, hogy anyatejen/tápszeren kívül mást kapjon.
5/16 anonim válasza:
majd a székletéből kiderül elég érett-e rá :-) észreveszed ha korán adtad
6/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! 4 hónapos. Csak ugye 4 hón túl is mondják hogy akkor kell elkezdeni, 6 vagy 7..
2015. aug. 13. 15:30
7/16 anonim válasza:
Akkor kezded, amikor jónak látod. A 4 hónap és a 6 hónap csak ajánlás. Az én babám anyatejes, de mi el fogunk kezdeni 4 hónaposan kóstolgatni, mondhat mindenki, amit akar. Hat hónapos koráig viszont nem akarok étkezést kiváltani.
8/16 A kérdező kommentje:
Jaja, mi se sietjük el, inkább csak kóstolgat, eddig almát meg őszit kapott nagyon ízlett neki, le is videóztuk hogy cuppogja :) Eredetileg ki akatam várni ezt a sokat mondogatott 6 hót, de most van a finom őszibarack szezonja, télen már lehetetlen lesz beszerezni, olyankor almát meg banánt fog enni.
2015. aug. 13. 15:48
9/16 anonim válasza:
én lefagyasztanám inkább, de nem adnék neki most még ilyesmit...lehet hogy meg tudja emészteni, de mit gondolsz, a felnőtt kori bélbetegségek, fekélyek, allergiák miből alakulnak ki részben? Nem is értem, van elég tejed, legalább is nem írod hogy nincs, minek ezzel sietni? csak mert szezonja van?
10/16 anonim válasza:
Utolsó: miért kell erőltetni a saját elgondolásaidat másra? Te úgy gondolod, más meg máshogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!