Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mennyi idős kortól vesztek...

Mennyi idős kortól vesztek fagyit a gyereknek?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy kap egy egész gombócot, nem csak tölcsért, vagy a tölcsérbe kenve épp egy picikét.
2015. júl. 16. 00:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Tavaly 1 évesen kapott a lányunk először egy nyalintást a mi fagyinkból. Ízlett neki, de nem kért többet, jól elvolt a saját kis tölcsérével.

Most 2 éves, egy teljes gömböt még most sem kap, csak az ő tölcsérére kenek egy kicsit a sajátomból, azt szépen elnyalogatja.

(bár erős túlzás nyalogatásnak nevezni amit csinál: o-betűt formál a szájából, belenyomja a fagyiba, aztán a nyelvével körbenyalja az ajkait. elég mókás látvány)

2015. júl. 16. 13:08
 12/19 Ditta323 ***** válasza:

Lehet ide is rossz választ írni??

Vagy a megjegyzés, hogy sose értettem?

Anyum is furcsálta mikor meséltem, hogy sok anyuka milyen furcsán néz rám, mert fagyit eszik a lányom. De érdekes, mert a környezetemben senki nem botránkozik meg rajta.

2015. júl. 16. 15:23
 13/19 A kérdező kommentje:
Hát nekem durva, hogy 9 hónaposan már egy gombócot megetettél vele, egyrészt, hogy hideg, másrészt bármilyen igényes fagyit szerzel be, olyan dolgokból készül, amit szerintem meg a legújabb hozzátáplálási ajánlások szerint egy 9 hónaposnak még be se kéne vezetni!
2015. júl. 16. 18:56
 14/19 Ditta323 ***** válasza:
0%

Erről van szó, a legújabb.

Hozzátáplálásról meg annyit, hogy anyatejes babáknál ráérünk 6 hós kortól. Lányom igaz anyatejes, de a hozzátáplálást megkezdtem akkor mikor a tápszeres babáknál szokás. Szépen fejlődik és a súlya sem a mai átlag (10 hósan 8410gr).

Visszatérve a fagyira mi baja lenne tőle? Azért mert hideg? Ha nem esne jól neki nem enné, meg nem úgy kell elképzelni, hogy nagy falatokat adok neki, hanem a fagyiskanállal adagolom szépen apránként.

2015. júl. 16. 20:58
 15/19 anonim ***** válasza:
2 éves elmult, amikor először kostolt és kapott fagyit!
2015. júl. 17. 08:29
 16/19 anonim ***** válasza:

Most vissza olvastam! A jéghidegséghez hozzászolnék!

Én nem iszok hűtőből, mert nem birom a hideget. Automatikusan fiamnak sem adtam hűtőhideget 3 éves koráig. Aztán felvilágositott a bnőm, akinek mind a 3 gyereke a hűtőből ittaa a tejet, a vizet 1 éves korátol, télen is ették a fagyasztóból a fagyit!

Gyerekkorba kell hozzá szoktatni. Lehet, hogy 1-2 alkalommal piros lesz a torka és náthás lesz, esetleg torokgyuszija lesz, de aztán többet nem. Mi is átestünk 2 torokfájáson 2 éve nyáron, mert elkezdtem neki a hűtőből (fokozatosan egyre hidegebbre kevertem) itatni vele a vizet, szörpöt! Azota nem krákog a hidegtől, megszokta a szervezete. És nincs is ezzel semmi baj. Ne féltsd ennyire. Én is féltettem aztán igaza lett a bnőmnek.

2015. júl. 17. 08:35
 17/19 Ditta323 ***** válasza:
Hideghez: volt már, hogy hidegebbet ivott, a fagyi alapból hideg, de köhinteni sem köhintett, illetve a torkával sem volt gond.
2015. júl. 17. 09:30
 18/19 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem ezen kár vitatkozni, meg lepontozni a másikat, azért, mert más a véleménye.

A legnagyobb gyerekem 18 éves, amikor ő született, 4 hónaposan már javasolták a banánt, a gyümölcsöket, majd a többi ételt. Én eszerint etettem a másik hármat is. Jóval kevesebb tiltás meg óvatosság volt a hozzátáplálás kérdésében mint ma, pedig nem telt el olyan nagy idő. Nem volt annyira régen sem, hogy azt lehetne mondani, hogy akkor még mások voltak az ételek.

Mivel én is mindent hidegen, a hűtőből iszok, ezért egyértelmű volt, hogy a gyerekeknek is hideg innivalót fogok adni. A márciusi születésű gyerekem a 2. nyáron kapott fagyit, a júniusi pedig kb. 14 hónaposan. Mind a 4 nagyon keveset és ritkán volt beteg.

A környezetemben van jó néhány gyerek, vagy olyan, aki már kamasz, azt látom, hogy ahol lazábban vették a dolgokat, több mindenhez hozzászoktak a gyerekek, nem voltak túlöltöztetve, sokkal ellenállóbbak, ahol meg túlparáztak mindent, ott egyik betegség a másikat éri. Persze lehetnek kivételek, de ezt látom, sőt, sok helyről is ezt hallom.

2015. júl. 17. 13:47
 19/19 anonim válasza:
2 :*
2015. júl. 23. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!