Szerintetek sok ha egy 8 honapos baba megeszik 2 banant reggelire?
Figyelt kérdés
2015. jún. 14. 21:14
1/32 anonim válasza:
Szerintem kicsit sok, mert székrekedése lehet tőle.
2/32 anonim válasza:
Rendszeresen? Vagy egyszer előfordul? Mondjuk mi soha nem adtunk reggelire gyümölcsöt a fiunknak, illetve ennyi banánt sem adtunk egyszerre, mert székletfogó hatású, és a fiamnál tudott is szorulást okozni, de volt, hogy valamiből ő is többet evett. De én rendszeresen biztos nem adnék ennyit a gyereknek. Ebben a korban még amúgy is anyatej/tápszer a reggeli, nem kell még kiváltani, azt meg nehezen tudom elképzelni, hogy az anyatej/tápszer adag után még egy ekkora baba bevág két banánt.
3/32 anonim válasza:
Igen, két okból is:
1. Székrekedést okoz.
2. Magas a káliumtartalma, ami veszélyes is lehet, extrém mennyiségben halált okoz. (Szívproblémákat, szívmegállást okozhat.)
4/32 anonim válasza:
De ahhoz azért igen sok banán kell, hogy leálljon a szíve tőle.
5/32 anonim válasza:
Itt azért egy 7 kg körüli csecsemőről beszélünk. Ha nem is áll le a szíve, okozhat szívpanaszokat.
Felnőttnek valóban rengeteg banánt kellene megennie a halálos dózishoz, vagy hogy szívproblémája legyen, de egy átlagos felnőtt 50-100 kg között van és fejlettebbek a belső szervei.
6/32 anonim válasza:
szerintem sok.
hetente ehetne talán egy felet vagy egyet...
7/32 anonim válasza:
"Védőnő vagyok ,de ezzel a kálium témával engem is megleptetek. Tudomásom szerint sok magnéziumot tartalmaz. de limit tényleg csak azért lehet, mert egyes babáknál komoly székrekedést okozhat. De ha nem okoz gondot, akkor heti 3-4 alkalommal is ehet amennyit megbír enni."
8/32 anonim válasza:
"Tegnap voltunk a gyerekorvosnál és megkérdeztem.Azt mondta, hogy azok, akiknek nincs gond a májműködéssel, nyugodtan ehetnek banánt, amennyit csak akarnak.
Azok a gyerekek nem ehetnek(sokat)akiknek valami van a májukkal. "
9/32 anonim válasza:
Csak mielőtt a frászt hoznátok az anyukára, hogy ha sok banánt eszik, szívproblémája lesz!!
10/32 anonim válasza:
Ennyi idős volt a fiam amikor uzsonnára megevett 2 banánt, pont jött a védőnő, mondtam neki, hogy hogy hihetetlen hogy ilyen étvágya legyen, üvöltött amikor elfogyott az első banán, ő csak mosolygott rajta és megjegyezte, hogy jó étvágya van. Amúgy a szokásos adagja egy alma-egy banán és pár darab keksz volt ezután.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!