Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 4,5 hónapos a babám. Elkezdtem...

4,5 hónapos a babám. Elkezdtem neki almát adni. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Egy ideje már reszelt almát eszik. Mikor adjak neki mást? És mi legyen a következő?

-őszibarack? ez üveges bébiétel legyen? Milyen márkába? vagy konzerv amit mi felnőttek eszünk?

- esetleg krumpli?

- esetleg sárgarépa?

- vagy mi?

Üveges bébiételt vegyek? Milyet?

Kezdő anyuka vagyok és a védőnő nem segít semmibe sajnos.

2015. máj. 15. 19:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%
Én első évben csak bio-t adtam a babámnak, vagyis üveges hipp-et és külföldről hoztam bio dolgokat, a húsokat kis adagokban lefagyasztottam. Mivel első évben főleg még mást és máshogy eszik, mint mi, ezért ő ezeket ette, mi pedig a felnőtt nem bio ételeket. Fontos az elején, hogy ha új ételt adsz, akkor csak azt add pár napig, hogy lásd, nincs-e allergiája, hasfájása tőle. Ha rendben van, akkor bevezetheted a következőt. Ha azt is jól bírja, már keverheted a kettőt. Én répapürével kezdtem, majd krumplival, majd jött a többi. Az üvegeken rajta van, hány hónapos kortól adhatod. Felnőtt konzervet ne adj neki. Még a felnőtt gyümölcslevek sem jók, mert savasak lehetnek neki. Készíts otthon te szűrt és hígított almalevet vagy vegyél hippes teákat. Először az ebédet váltsd ki, majd egy délelőtti étkezést, majd egy délutánit. Rizspelyhet, zabpelyhet, kölespelyhet, hajdinapelyhet pépként elkészítve vízzel vagy anyatejjel összeturmixolhatod gyümölccsel. 6 hónapos koráig szigorúan gluténmentesen kell táplálni, azaz búzát, rozst nem szabad neki semmilyen formában adni. Utána is apránként kell bevezetni. Igazság szerint vannak az interneten konkrét információk, mikortól melyik étkezés kiváltását ajánlott elkezdeni, nézz utána. Husit se felejts el neki adni leturmixolva majd, nagyon fontos vas forrás. Inkább szárnyast adj neki az elején.
2015. máj. 15. 19:47
 2/12 anonim ***** válasza:
63%
Az elsőt annyiban korrigálnám, hogy a glutént 4 és 7 hónapos kor között KELL bevezetni. TEhát már most is kaphat, de legkésőbb 7 hónapos koráig kapnia kell.
2015. máj. 15. 20:02
 3/12 anonim ***** válasza:

Mondjuk a csirke nem épp a legjobb vasforrás.

Míg a csirkehús 100 g-jában 0,6 g vas van, a petrezselyemben ez az érték 4 g.

Tehát még a petrezselyemben is több van (vagy a mákban, sertésmájban, bár ezeket még ne adj a gyereknek).

2015. máj. 15. 20:04
 4/12 anonim ***** válasza:
52%
Gondoltam, hogy egy vegetáriánus majd belém köt... Egy babának elég annyi vas a csirkehúsból, amennyi benne van, pl. a csirkemájban, amit szintén pürésítettem. Én bio borjút és marhát is vettem külföldről, ami vörös hús több vassal, de Magyarországon bionak mondott húst még nem vennék, sima marhahúst pedig nem adnék a babámnak. A hipp borjús, marhahúsos ételei rendben vannak, mert bio-k. Disznót egyáltalán nem adtam, mert azt mi is mértékkel esszük. A glutént tudomásom szerint 6 hónapos korban kell, szükséges bevezetni, előtte egyáltalán nem szabad. A védőnőnek pedig kötelessége lenne a kérdezőt tájékoztatni, mert ez a dolga. Én elmennék egy másik védőnőhöz akkor tájékoztatást kérni.
2015. máj. 15. 20:46
 5/12 anonim ***** válasza:
52%
Egyébként meg tényleg nem értem, hogy egyesek csak azért írogatnak erre az oldalra, hogy belekössenek mások válaszaiba, de a kérdezőnek ők maguk SEMMI SEGÍTSÉGET nem adnak: "ne adj petrezselymet meg disznómájat". A húsban lévő vas jól hasznosul, mindegy, hogy milyen húsban van. Szerintem nem az én válaszaimat kellene fricskázni, hanem inkább a kérdésre válaszolni.
2015. máj. 15. 20:54
 6/12 anonim ***** válasza:
Bocs, MÁK-ot... Mert biztos azt adna valaki a babájának, ha te nem figyelmeztetnéd...
2015. máj. 15. 20:58
 7/12 anonim ***** válasza:

Én a gyerkőcöm 6 hónapos korában kezdtem el a hozzátáplálást (addig csak szopott), és egy majdnem ugyanilyen tartalmú táblázatot nyomtattam ki magamnak, amit akkor át is beszéltünk a védőnővel (azóta is megvitatjuk, hogy éppen mivel hol tartunk):

[link]

A lényeg, hogy fokozatosan vezesd be az új dolgokat, ne kapjon az elején mindennap mást.

Én speciel mindent magam készítek és főzök, nem kapott még üveges bébiételt a gyerkőcöm.

2015. máj. 15. 21:12
 8/12 A kérdező kommentje:

Nem szeretném hogy a kérdésem vitába torkolljon.

Sajnos a védőnő egyáltalán nem segít. Nem tudok kihez menni. A neten rengeteg az infó, ezért kérdezlek titeket, mint tapasztalt anyukákat.

2015. máj. 15. 21:15
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem várjál 6 hós koráig, és akkor kezdjed el, mert most még átereszti a kis bele az anyagokat, amiket nem kéne.
2015. máj. 15. 21:52
 10/12 anonim ***** válasza:

krumpli, sárgarépa, sütőtök, őszibarack...

az én babám üvegeset eszik, babydream és hamanek márkájút, nagyon meg vagyok velük elégedve, és árban is kiválók. főzni is szoktam neki, ugyanúgy megeszi azt is. gluténtartalmú tejpépet pont 4 és fél hónapos kora körül kapott, féléves korában csirkehusit, most már az üvegesből kapott borjút, pulykát, sonkát is. most hét hónapos, joghurtot, túrót kapott már, sőt, egy babydream tejbegrízt is elmajszolt ma. itt tartunk most. nagyjából a tojás még, ami allergizálhat, de abból is kapott már egy keveset (egy natúr piskótatallért). úgyhogy óvatosan kaphat lassacskán mindent. hallgass a megérzéseidre is, mert ezek a hülye táblázatok az őrületbe kergetik az embert. nyilván nem fogsz neki sült szalonnát adni, de jövő hónapban próbálkozhat kiflibelet nyammogni. vagy krukit. :) ja, és ne zavarjon meg, hogy vannak 4 hónapos kortól málnás, epres stb. bébiételek, ezekből kivonják az allergéneket, nincs olyan nagy esély rá, hogy kipattog tőle.

ne őrülj bele, és ne parázd túl. sok sikert!

2015. máj. 16. 00:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!