4,5 hónapos a babám. Elkezdtem neki almát adni. Hogyan tovább?
Egy ideje már reszelt almát eszik. Mikor adjak neki mást? És mi legyen a következő?
-őszibarack? ez üveges bébiétel legyen? Milyen márkába? vagy konzerv amit mi felnőttek eszünk?
- esetleg krumpli?
- esetleg sárgarépa?
- vagy mi?
Üveges bébiételt vegyek? Milyet?
Kezdő anyuka vagyok és a védőnő nem segít semmibe sajnos.
Mondjuk a csirke nem épp a legjobb vasforrás.
Míg a csirkehús 100 g-jában 0,6 g vas van, a petrezselyemben ez az érték 4 g.
Tehát még a petrezselyemben is több van (vagy a mákban, sertésmájban, bár ezeket még ne adj a gyereknek).
Én a gyerkőcöm 6 hónapos korában kezdtem el a hozzátáplálást (addig csak szopott), és egy majdnem ugyanilyen tartalmú táblázatot nyomtattam ki magamnak, amit akkor át is beszéltünk a védőnővel (azóta is megvitatjuk, hogy éppen mivel hol tartunk):
A lényeg, hogy fokozatosan vezesd be az új dolgokat, ne kapjon az elején mindennap mást.
Én speciel mindent magam készítek és főzök, nem kapott még üveges bébiételt a gyerkőcöm.
Nem szeretném hogy a kérdésem vitába torkolljon.
Sajnos a védőnő egyáltalán nem segít. Nem tudok kihez menni. A neten rengeteg az infó, ezért kérdezlek titeket, mint tapasztalt anyukákat.
krumpli, sárgarépa, sütőtök, őszibarack...
az én babám üvegeset eszik, babydream és hamanek márkájút, nagyon meg vagyok velük elégedve, és árban is kiválók. főzni is szoktam neki, ugyanúgy megeszi azt is. gluténtartalmú tejpépet pont 4 és fél hónapos kora körül kapott, féléves korában csirkehusit, most már az üvegesből kapott borjút, pulykát, sonkát is. most hét hónapos, joghurtot, túrót kapott már, sőt, egy babydream tejbegrízt is elmajszolt ma. itt tartunk most. nagyjából a tojás még, ami allergizálhat, de abból is kapott már egy keveset (egy natúr piskótatallért). úgyhogy óvatosan kaphat lassacskán mindent. hallgass a megérzéseidre is, mert ezek a hülye táblázatok az őrületbe kergetik az embert. nyilván nem fogsz neki sült szalonnát adni, de jövő hónapban próbálkozhat kiflibelet nyammogni. vagy krukit. :) ja, és ne zavarjon meg, hogy vannak 4 hónapos kortól málnás, epres stb. bébiételek, ezekből kivonják az allergéneket, nincs olyan nagy esély rá, hogy kipattog tőle.
ne őrülj bele, és ne parázd túl. sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!