Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 4,5 hónapos kislányomnál...

4,5 hónapos kislányomnál elkezdtem bevezetni a szilárd ételeket, de nem jól fogadja. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Próbálkoztam először almalével, aztán reszelt almával, majd vettem hipp bébiételt, abból is almás rizseset, majd szilvás almásat (mindre az van írva, hogy 4 hónapos kortól adható)... az összeset visszautasítja, kivéve a szilvásat, abból evett kb. 10 babaetető kanállal. A reszelt almát utálja, ma csináltam neki sárgarépapürét, na attól meg öklendezett. Ti mit tanácsoltok? Mikkel próbálkozhatok még egy ennyi idős babánál? Természetesen tápszert minden evés időben kap, csak tápszer előtt próbálkozom neki adni különböző ízeket (amiket eddig felsoroltam) és sajnos eddig nem jártam nagy sikerrel. Aztán adok neki tápszert majd utána is megpróbálom, na akkor sikerül kb. 6-7 kiskanállal adni neki, de a végén már sír és akkor abbahagyom. Félek, hogy ez nem fog változni, én babakoromban semmit nem ettem 2 évig csaj tejbegrízt, anyukám már mindenhova elvitt, hogy megnézzék mi bajom van, aztán egyszer csak kinőttem, de remélem a kislányom nem lesz ugyanilyen. Segítsetek légyszi hogyan szerettessem meg vele az új ízeket. Vagy miket adhatok még neki esetleg amire talán ráharap. Banán esetleg? Azt olvastam, hogy ennyi idős baba kaphat egy kis banán turmixot, ami tápszerrel van összekeverve. Vélemények?
2014. jan. 29. 19:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem azzal ártasz a legtöbbet, ha erőlködsz rajta, inkább hagyd egy kicsit, és néhány hét múlva próbáld újra.

Vagy esetleg csak kóstoltatás szinten adj egy-egy kanál valamit, és ha elfogadja, akkor próbáld legközelebb is ugyanazt adni, ne váltogasd neki az ízeket, csak hagyd, hogy egyfélével ismerkedjen több napig.

Az nem jó, ha rástresszelsz, hogy ő is olyan lesz mint te, mert akkor te magad idézed elő, hogy nem fog szívesen enni. Elég picike még, ráértek, ne siettesd.

2014. jan. 29. 20:08
 2/5 anonim ***** válasza:

A védőnőm azt javasolta, hogy csak 5 naponta váltsak ízt, ennyi kell, míg rájön, hogy megint ugyanazt kapta - 6 hónapos, anyatejes babára vonatkozott az infó. De valószínűleg 4 hónaposan sem érti meg hamarabb, hogy mit akarsz.

Egyébként türelem, kísérletezés. Érdemes egy időpontban adni, akkor a baba is el tudja helyezni a napirendben, számít rá, hogy lerohanod valami furcsasággal. :)

Minden babának más jön be, fiam az almát eleinte nem ette, aztán úgy-ahogy keksszel, a barackot nem szereti, a banánért meg oda és vissza volt.

Az alapján, amit írtál, a szilva lehet, hogy befutó lesz nálatok.

Az erőétetés szerintem inkább visszahat, és későbbi elutasításhoz vezet, mint ha rá hagyod. Biztos nem tápszerrel megy iskolába akkor sem, ha még egy darabig nem agyon akar enni.

2014. jan. 29. 21:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Lehet még korai neki,mert a tápszereseket 5, az anyatejeseket 6 hónaposan kell kezdeni kóstoltatni.

Egy félét kóstoltass egyszerre, ha egyik nap nem kell neki, próbáld másnap is, ha visszautasítja 3-4 napig, akkor azt hagyd. Ha elfogadja, akkor csak azt add neki pár napig, ha megeszik egy egész adagot, akkor próbálkozz újabb gyümivel.

Először az almát, körtét szokták adni, illetve a sütőtököt. Azt általában szeretik a babák,mert édes. Azt is megpróbálhatod.

2014. jan. 29. 21:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Először is,kapkodsz! Ide nyúlsz-oda nyúlsz! Nemjó!!!

Hagyj a kicsidnek pár hetet,akár 1-1,5hónapot! Ha kóstoltatsz azt először almalével kezd,3-4kanállal. 2.nap 2-3kanállal többet. Ezt így kb.4-5 napig. 5.nap már pici püré is mehet bele. Egy félét majd egy hétig szoktatunk. Majd köv.héten jön egy másik íz. Új íz,új állag,csodálkozol,h.csak fújja ki magából? Türelem,ne kapkodj,mert hosszú távra(egy életre)alapozod most meg az étkezését!

2014. jan. 31. 09:46
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, már nem kapkodok, most az alma-szilva keveréket kapja már napok óta, és azt el is fogadta :) Úgyhogy most egy hétig alma-szilvát kap, örülök, hogy végre valami ízlik neki :) Nem siettetem...
2014. febr. 1. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!