Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Leírnád 1 éves gyermeked...

Leírnád 1 éves gyermeked étkezési szokásait? Hánykor mit eszik? Mennyi vizet iszik egy nap?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 22. 20:40
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

eddig próbáltam

-grízt v rizst gyümölccsel v tápszerrel

- gyümölcsös gabonapép

- tejpép bele kölesgolyó, v zabpehely, v gyümölcs, gesztenye(pedig szereti mégis pár kanál után elutasítja)

- üveges cuccok(alma-banános túrós vagy rizses müzlis őszibarackos, v sárgabarack kekszes)

- túró, nat. joghurt gyümölcs egyveleg plusz zab v köles

- simán gyümölcslé(hol ilyen hol olyan)

volt hogy befalta az üvegeset, olyankor amikor sem tízóraira, sem ebédre nem evett csak pár kanálnyit így du szerintem már mindegy volt mit adok neki..

2015. ápr. 23. 13:28
 12/27 anonim ***** válasza:
51%
Próbáld meg a zsemlét, kiflit, kenyérkét valamilyen jó minőségű felvágottal. Én csemege karajt, csirkemell sonkát, jó minőségű virslit vagy párizsit szoktam neki adni. Most vezettem be a tejfölt nemrég és imádja tejfölös sajtos kenyeret. A tojássárgáját kiszoktam kavarni neki vajjal és azt is nagyon szereti. Nekem ezeket akkor is megeszi pl. ha fogzik és a főzi nem megy. Szoktam csinálni kis katonákat és nagyon tetszik, hogy nem a szájába adom, hanem lerakom elé és ő eszi egyedül.
2015. ápr. 23. 13:36
 13/27 A kérdező kommentje:

köszi az ötletet! :) a kenyérhéjat ált szívesen rágcsálja :)

de amúgy vitaminhiányra gyanakszom, mert ahogy vágom a körmeit reped tovább a rózsaszín rész felé, csak C és D vitamint adok pluszba

2015. ápr. 23. 13:41
 14/27 anonim ***** válasza:

teljesen jól eszik a gyereked, az enyém is 4x eszik egy nap, már két hónapos kora óta. most fél éves, hossza és súlya is nagyobb az átlagnál. :) ha jól gyarapodik, nincs gond ezzel.

utolsó, tojássárga+vaj? ezt nyersen vagy hogy??? cukorral?

2015. ápr. 23. 13:43
 15/27 anonim ***** válasza:
Megfőzöm a tojást, kiszedem a sárgáját kikeverem egy kis vajjal és megkenem vele a kenyérkét. Nagyon fincsi. Leegyszerűsített tojáskrém :).
2015. ápr. 23. 13:49
 16/27 anonim ***** válasza:

jaj, de jó, azt hittem, nyersen.

bár biztos vannak olyan elvetemültek... :/

2015. ápr. 23. 14:46
 17/27 anonim ***** válasza:
:D van akiből én is kinézem, hogy odaadná nyersen :D
2015. ápr. 23. 14:56
 18/27 anonim ***** válasza:

nektek hogy a gyereketek, hogy nyammogja el a kenyeret?

az enyémnek, ahogyan irtam is csak 3 foga van, most bujik ki a 4.

a kenyérhéját letépi, marcangolja az elso 3 fogával..kivenni nem tudom a szájábol, mert az istenért nem nyitná ki, sot még morog is hozzá..le akarja egyben nyerni, egy kis nyammogás után (ami után persze csak egy nagy galacsin lesz..) majd el kezd fuldokolni...szoval..felk neki adni.. :S nem tudom hogyan, mikortol kezdhetném el neki adni..vagy hogy milyen modszerrel..

probáltam a kenyérbelét is adni neki, csak ilyen kis félkoromnyi darabokat..de attol is fuldoklott, mert egybe akarja lenyelni..persze elotte galacsint csinál belole..

2015. ápr. 23. 21:50
 19/27 A kérdező kommentje:

puhább féle kenyérhéjat adok egy kis fehér résszel együtt(hogy ne sértse fel az ínyét a kemény héj)

a babák rendkívül ügyesek! beveszi a szájába de csak szétnyomkodja, mondhatni áztatja, a következő mozdulat, hogy csak a hegyéből csippentget le morzsányi darabokat, ha egy darab nagyobb és a szájában van szépen előre forgatja ahhoz a pár harapófogához és próbálja elharapdálni.

néha valahogy félrenyeln de szépen felköhögi, de nem sűrűn esik meg, nem ez az általános

2015. ápr. 23. 22:11
 20/27 A kérdező kommentje:
én olyan hosszút adok, hogy a kezében legyen, ő egyen a maa tempójában, szerintem nem jó ötlet kis falatokat adagolni neki amíg nem gyakorlott a szilárd táplálékkal!
2015. ápr. 23. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!