Leírnád 1 éves gyermeked étkezési szokásait? Hánykor mit eszik? Mennyi vizet iszik egy nap?
a fiam egy hét mulva lesz 1 éves. reggel kap tejet, utána egy kis muzlit, vagy kekszet, sajtot stb. (kenyértol még mindig fuldoklik), fél11 korul kap egy kis joghurtot, délben fozelék hussal, vagy leves..ami van. 3 kor kap ismét joghurtot, vagy gyumolcsot, vagy sajtot. 6 korul eszik velunk (pár kanállal), ma pl. sajtos tojás felfujtat, este 8 kor meg tejpépet. este kb. fél9 tol alszik reggel 9 ig. napkozben 1,5 orát alszik (ez a max.) inni pedig fél liter vizet iszik meg, igazábol hozza-viszi az itatopoharat, akkor iszik, amikor o akar.
78 cm és 9600 gramm. :)
Reggeli 7 körül 240 ml tápszer
Tízórai fél 10 pékáru felvágottal mellé vaj, tejföl vagy sajt
Ebéd 12-kor főzelék husival kb 180 gramm
Uzsi 3 körül joghurt, túró vagy valamilyen pép (házi gríz, zab, rizs) gyümölccsel
Vacsi fél 6 körül főzelék husi nélkül, vagy pékáru felvágottal, de általában főzeléket kap
Utó vacsi fél 8 körül tápszer 25
bocsi elküldtem
szóval az utó vacsi 250 ml tápszer
Vizet kb 2,5-3 decit iszik egy nap
köszi, próbálok valami rendszert kialakítani mert nálunk a reggeli 210 ml tápszer után egyszerűen nem akar tízóraizni de még 11:30 kor sem
az ebéddel(12- 13 ó) jól lakik(220ml) akkor meg uzsonnázni nem akar. vacsizik 18 -kor akkor meg az esti tápszert alig issza :(
ha nem éhes, akkor ne adj neki enni! jelez úgyis, ha enni akar. ha meg belediktálod, mert "idő van", akkor meg fogja utálni az evést.
a gyerekek okosak, tudják, érzik, mikor éhesek, és akkor jeleznek is. néha jó hangosan. :)
5-ös szerintem nem éhség miatt kéri hanem szeret részt venni abban amiben te vagy a család, a közös evésnek is nagy "fílingje" van, meg jobban is esik, ln adok olyankor falakákat az enyémből
utolsó, igen sajna pl ma is belecsúsztam már az erőltetésbe is :(
nem tudom ehinni hogy még 11-kor sem csúszik neki sem a pép sem gyümölcs, sem gyümölcslé(tejtermékes dolgokat már neki se állok kutyulni)és simán kidőlt, alszik fél 1-kor!
próbálok nyugodt lenni, bízni a ő belátásában, hogy ismeri már szervezetének jelzéseit.
de ahogy elnézem ő annyiból állna, ha rajta múlna
7-8 ó 210 tápszer
12-13 ebéd
18 körül vacsi v tápszer
20 féladag tápszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!