Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Nem vagyok a cukrozás híve,...

Nem vagyok a cukrozás híve, de már kétségbeestem ami a joghurtokat, v túrót illeti, nyírfacukorról 10 hósnak vélemény?

Figyelt kérdés

próbáltam már, hogy a túróba pl a bébidesszertet keverem(nem egy olcsó mulatság, ha azt nézzük hogy 2 napig tart 700 Ft..(tehát szinte tápszer árban veszem)ill kevertem már bele kölsegolyót, tönkölypelyhet, de szóval így sem eszi a túrót, nat.joghurtot, ami enyhén is ugyan, de savanykás ízű.

ezen kívül még a sajt van ötletem tejtermék címen, azt az ebédjébe belekeverve szereti, magában nem rágcsálja el

2015. ápr. 20. 17:16
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
vagy milyen cukrot, egyéb édesítőszert javasoltok?
2015. ápr. 20. 17:17
 2/21 anonim ***** válasza:
Nyugodtan keverhetsz hozzá nyírfacukrot.
2015. ápr. 20. 17:20
 3/21 anonim ***** válasza:
35%

En tuti ezt fogom kiprobalni:

Datolyapaszta

Hozzávalók:

•25 dkg magozott datolya (lehetőleg kénmentes, vegyszermentes, bio)

•6 szem lágyra aszalt szilva

•5 szem feles aszalt sárgabarack (kénmentes és egyéb mesterséges antioxidánstól mentes)

•tisztított víz

Elkészítése:

1.A hozzávalókat egy éjszakára beáztatjuk annyi 60°C-os vízbe, amennyi éppen hogy ellepi.

2.Másnap egyet alárottyantunk (de nem forraljuk!), hagyjuk langyosra hűlni

3.Ha nem szívta be eléggé a vizet, akkor a felesleget leöntjük (igyuk meg, mint datolya tea, isteni!), majd

4.botturmixszal pürésítjük.

Gyermekeknek 6 hónapos kortól adható!

Lezárt üvegben, hűtőben 1 hónapig eláll - ha egyáltalán megéri az egy hónapot. Mivel frissen finomabb, nem érdemes a fenti adagnál nagyobbat készíteni, hacsak nem meg akarjuk vele lepni szeretteinket.

2015. ápr. 20. 17:23
 4/21 anonim ***** válasza:
Ha nem hajtja meg, szerintem nem gond, de nem is jó, hogy mindent édesítesz vele.
2015. ápr. 20. 17:24
 5/21 A kérdező kommentje:

most olvasom 2 éves korig ne adjunk semmilyen édesítőszert tartalmazó ételt..

a gyümölcsös dolgokat nem eszi a babám, az nálunk másik téma

a tejtermékeket is jóformán csak beveztni tudtam így, mert kb 4 kanál után megáll az evés.

2015. ápr. 20. 17:25
 6/21 anonim ***** válasza:
Akkor esetleg organic juharszirup?
2015. ápr. 20. 17:29
 7/21 anonim ***** válasza:
Szerintem alapvetően kevesen tartják be ezt a szabályt, mert a többségnél rossz evő a baba, tehát már mindenhez nyúl az ember lánya, csak egyen a gyerek végre. Én azért írtam, hogy nem gond, gyanítom nem adod oda a sósat is konkrétan cukrozva. Meg figyelni kell, mert nem mindenki bírja a nyírfacukrot, így a gyerkőcök zöme sem, engem meghajt, a lányomat is, de ez nem törvényszerű.
2015. ápr. 20. 17:34
 8/21 anonim ***** válasza:

A cukor alapvetően nem rossz, nincs vele baj.

Azzal lehet gond, ha nagyon rászokik az édes ízre és túlzottan édesszájúvá válik. A nyírfacukor is édes (apropó, azt már rég nem nyírfából, hanem kukoricából állítják elő) meg bármilyen édesítőszer is.

Tehát ami miatt nem javasolják a cukrozást (ízlés kialakítása, kalória), az a "nyírfa"cukor esetében is megvan.

2015. ápr. 20. 18:14
 9/21 anonim ***** válasza:
Igen, csak a nyírfacukor egyáltalán nem teszi tönkre a fogat. Apropó a nyírfacukrot, nyírfacukorból állítják elő.
2015. ápr. 20. 18:25
 10/21 anonim ***** válasza:
38%

A szintetikus édesítőszereket valóban jobbnak gondoltad/gondolod akár a répacukornál? A nyírfacukrot se adom a gyereknek, nem való ilyen picinek. Valóban okozhat emésztési- és bélproblémákat. Miért nem lehet mértékkel cukrot adni a gyereknek? Nem értem, amikor átesnek a ló túloldalára... Ráadásul 10 hónapos csecsemőről van szó, nem néhány hónaposról.

Az én lányom 19 hónapos, de még csak 3 márkájú bolti gyümölcsjoghurtot evett, mert meg lehet találni azok között is a babák számára is értékeset. És finomak, szereti a gyerek. Lehet, így még némi gyümölcsöt is enne, mert pl. a Sióban 9% a gyümölcs. Azért írom ezt, mert most épp ilyen van itthon, megnéztem a poháron. A natúr joghurtot nyírfacukorral én sem enném meg.

Natúr joghurtot én a gyümölcsleveshez használok, vagy krumpli és főtt husi mellé készítek neki meggymártást vagy almaszószt belőle. Persze minimál cukorral.

A túrót én még túrógombóc formájában adom a lányomnak. Nulla cukorral elkészítve, evés előtt picit megcukrozva. Ő már egy-két hete tejföllel eszi, amit Ti még nyilván nem próbáltok, de eleinte anélkül is ment nálunk.

Gondolod végig a prioritásokat! Mi a fontosabb? Napi fél liter tejtermékre még igen-igen sokáig szüksége lesz!

2015. ápr. 20. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!