Szilva cefre cukrozás hogyan?
Mikor készítetted a cefrét?
Rögtön a cefrézés után pektinbontó, élesztő, savazás (amennyiben valamelyik nem szükséges, az elhagyható).-
Általában a főerjedés után 1-2 nappal szokták belerakni a cukrot. Amikor meleg van, akkor én a cefrézést követő nap, ahogy elkezd dolgozni, hozzáteszem. Nem kell felfőzni, langyosabb vízben fel kell oldani, hogy szirupszerű legyen, aztán azt belekevered a cefrébe.
Fontos, hogy majdnem kész cefrét már nem cukrozunk. Az elején kell beletenni, különben nem veszi fel a cefre.
Hozzátenném, hogy én sem vagyok szakértő :) A legtöbb gyümölcsnél akkor érdemes főzetni, amikor "megfordul" a cefre vagy a kissé szúrós szag eltűnik, és szilvára emlékeztető illat kezd el áradni, leáll az erjedés (nem kotyog a kotyogó) vagy ha kicsit megmozgatod a hordót és már nem forr intenzíven, akkor lehet sejteni, hogy lassan kész a cefre.
Ha mag is van benne, akkor a magok leúsznak majd az aljára, ezen nem érdemes sokat tárolni, mert kellemetlen anyagok is kioldódhatnak. Ha lusta vagyok, akkor benne hagyom a magot, de a főerjedés után azonnal leszűröm.
Szerintem látni fogod, ha már kiforrt, de azért 2-3 hétig szoktam hagyni bőven. A kissé enyhe nyár miatt, van olyan gyümölcsöm ami most 1 hónap után erjedt csak ki. Ha bizonytalan vagy, kérj meg valakit, hogy nézzen rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!