Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Van vagy nincs arra törvény/re...

Van vagy nincs arra törvény/rendelet, hogy büntetendő a kisgyermeket teljesen húsmentes, vegetáriánus koszton tartani?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 14. 18:27
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
76%

"..Ma már tudjuk, hogy

szervezetünk rendkívül összetett anyagcsere-rendszerekkel rendelkezik, így képes a naponta fogyasztott

növényi fehérjék természetes változatosságából minden egyes esszenciális aminosav előállítására. Nincs

szükség a növényi eredetű fehérjék mennyiségének növelésére, vagy az étkezések aprólékos megtervezésére.

Sajnálatos módon azonban a fehérjeminőség koncepció továbbra is tartja magát, így nagy mértékben

elhomályosítja ezeket az információkat..."

T. Colin Campbell, Ph. D.

[link]

2015. ápr. 17. 22:27
 22/61 A kérdező kommentje:
Milyen szép idézet! Szemet gyönyörködtető!
2015. ápr. 17. 22:55
 23/61 anonim ***** válasza:
35%

Kedves Kérdező!

Te nyilván tisztában vagy azzal (a sok okoskodóval szemben), hogy a vegetáriánusoknak 2 fajtája van: az egyik nem eszik húst, a másik nem eszik semmit, ami állatól való (se tejet, túrót, vajat, de tojást sem)! De fajtájuktól függetlenül nem veszik tudomásul, hogy egy kisgyermeket a kóstoltatás idején, minden táplálékkal meg kell ismertetni, hogy később ne váltson ki allergiás reakciót, mert mi van, ha 18 évesen úgy dönt, hogy nem akar vegetáriánus lenni? Akkor már eldöntheti, viszont komoly baja is lehet abból, hogy kisgyermekként nem kapott! És nem a gyerek érdekeit kell néznünk? De a kérdésedre válaszolva: ma Magyarországon, mindenki azt csinál a gyerekével, amit akar! Külföldön jelezni kell, ha a szülők vegetáriánusok, és akkor jobban figyelik a gyerek fejlődését és, ha kicsit is lemarad intézkednek! Itt viszont, azt csinálsz, amit akarsz! Nincs törvény, csak ökrök sajnos.

2015. ápr. 18. 01:25
 24/61 A kérdező kommentje:

Micsoda részletes és kielégítő válasz. Köszönöm!

Igen, ebben nagyon is egyetértek, hogy fontos a.gyermeket a lehető legtöbb étellel megismertetni. Hibának tartom pl, ha a szülő nem adja azokat az ételeket, amiket ő maga nem szeret.

És attól, hogy itt a húsevés mellett kardoskodtam, még nagyon fontosnak tartom amegfelelő zöldség és gyümölcsfogyasztást. Igen, de ha jól tudom, ezeknek az embereknek három fajtájuk van.....elég sok vegát ismerek.

Ja, a másik, ez most mindenkinek. Abból az elég sok vegából 3/4 része azt hiszi, hogy aki nem az, az éjjel nappal és húst hússal eszik. Pedig a kérdésem ellenére én pl egy kiló húst se eszek meg egy hónapban.

:-)

2015. ápr. 18. 06:59
 25/61 anonim ***** válasza:
14%

"Ma már tudjuk, hogy

szervezetünk rendkívül összetett anyagcsere-rendszerekkel rendelkezik, így képes a naponta fogyasztott

növényi fehérjék természetes változatosságából minden egyes esszenciális aminosav előállítására."

Az esszenciális épp azért esszenciális, mert a szervezetünk nem képes előállítani. Alapvető fogalmakkal nincsenek tisztában, és verik magukat, mert hiteltelen forrásokban valahol olvastak olyat, ami az ő téveszméjüket támasztja alá. Ah.

Olyan meg nincs, hogy valaki egy éjszaka alatt megőszül. Ahhoz ki kéne szívatni a haj teljes hosszát hidrogén peroxiddal. Olyan nincs, hogy történik valami a hajhagymában a pigmentekkel és ezért a 30 centis haj vége elfehéredik. Szemenszedett hazugság.

2015. ápr. 18. 11:55
 26/61 anonim ***** válasza:
70%
Teljesen mindegy,mire fogod (mosdó,stb.),alja a stílusod.
2015. ápr. 18. 12:47
 27/61 anonim ***** válasza:
58%

"..Az esszenciális épp azért esszenciális, mert a szervezetünk nem képes előállítani. Alapvető fogalmakkal nincsenek tisztában, és verik magukat, mert hiteltelen forrásokban valahol olvastak olyat, ami az ő téveszméjüket támasztja alá. Ah..."

De a szervezet a különböző aminosavakból elő tud állítani esszenciális aminosavakat. Erre érti az előállítást. Az idézetek pedig nem OKJ-tanfolyamot elvégzett élelmiszer analitikusoktól vannak (LOL), Dr.Tamási József belgyógyász és a társadalom-orvostan szakorvosa, T. Colin Campbell pedig világhírű biokémikus, táplálkozáskutató egyetemi professzor, aki életének nagy részében a növényi és állati eredetű zsírok és fehérjék szervezetre gyakorolt hatását kutatta. De nyilván az ő tudásuk hiteltelen egy élelmiszer-analitikus tanfolyamhoz képest. Én kérek elnézést, hogy kételkedtem a hozzáértésedben.

2015. ápr. 18. 15:09
 28/61 anonim ***** válasza:
72%

"...Külföldön jelezni kell, ha a szülők vegetáriánusok, és akkor jobban figyelik a gyerek fejlődését és, ha kicsit is lemarad intézkednek!..."

Németországban pl. nem kötelező jelezni. Ha a gyerek alultáplált lenne, úgyis észrevennék, hiszen lehet alultáplált mindenevőként is, ez nem attól függ, hogy valaki vega vagy nem.

Az orvosok viszont sokkal nyitottabbak a témára, évente van vegetáriánus konferencia és továbbképzés orvosoknak, tehát tudják ők is, hogy a hús elhagyása nem egyenlő egy halálos ítélettel, vagy azzal, hogy a gyermek veszélyben van. Ha az ember megmondja, akkor nem támadják, hanem ennek az információnak a birtokában igyekeznek őt támogatni. A testvérem már a második gyerekét várja itt kint, soha nem volt problémája, összetűzése egy orvossal sem, az óvodában is lehet külön vegetáriánus étkezést kérni, senki nem kötözködik, mert nem olyan sötétség honol a fejekben, mint sajnos még Magyarországon, ahol az 80 évvel ezelőtti kutatási eredményekre hivatkoznak.

2015. ápr. 19. 09:59
 29/61 anonim ***** válasza:
18%

Kedves 28-as!

Nyilván szabadon értelmezhető "a jelezni kell" megfogalmazásom, de én arra céloztam, hogy külföldön a gyerekorvosok tisztában vannak azzal, hogy mire kell figyelni, ha vegetáriánusok a szülők. Másrészt, ha annyival felvilágosultabbak, mint mi, akkor tudják, ha nem is kötelező, akkor is szólnak.

Harmadrészt: ha ott ilyen felvilágosult emberek vannak, és a gyermek nem allergiás, tehát ehet húst is, (ha csak nem vallási fanatizmusról van szó?) akkor milyen jogon döntik el a gyerek 6 hónapos korában, hogy te már pedig életedben nem fogsz húst, de sajtot vagy tojást sem enni? Ennyire felvilágosultak? Már bocsi, de az lesz a következő, hogy 2 homoszexuális örökbe fogad egy gyereket és annak homoszexuálisnak kell lenni, mert ők azok, akkor a gyereknek is kötelezően annak kell lenni? (Félreértés ne essék, nincs bajom a homoszexuálisokkal, amíg otthon csinálják, 4 fal között, ahogy mindenki más, hogy kivel, az meg az ő dolga!) Akkor ki él a múltban? Nem az aki rákényszeríti a gyerekére a saját döntését? Vagy a testvéred adott húst a gyereknek és nem kellett neki?

2015. ápr. 20. 02:11
 30/61 anonim ***** válasza:
78%
Előző, nem neked szántam a válaszom, csak leírtam, hogy nekem mik a tapasztalataim Németországgal. Húst pedig bármikor elkezdhet enni az ember, ahogy nem enni is, nem lesz semmi baja. Nyilván fokozatosan, nem egyből 1kg-os steak-et. Hogy emiatt lenne allergiás később a húsra, az nem igaz, már csak azért sem, mert állati fehérjéhez tojásból és tejből is hozzájut, tehát nem ismeretlen a szervezete számára. De ha teljesen vegán lenne gyerekkorában, még az sem zárná ki, hogy később ha akar, ne váljon vegyes táplálkozásúvá.
2015. ápr. 20. 15:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!