Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hozzátáplálás, akkor most...

Hozzátáplálás, akkor most hogyan tovább?

Figyelt kérdés

4,5 hónapos a kislányom, tápszeres. Nemrég kezdtük a hozzátáplálást, egyelőre csak almát kóstolt, fokozatosan növeltük az adagot, most már kb. fél üvegnyit (kb. 90 ml) megeszik délelőtt. Ha reggel ébredéskor ivott rendesen tápszert, akkor ilyenkor a gyümi után már nem kér tápszert sem, csak 2-3 óra múlva legközelebb.

Ma őszibarackos bébiételt is kóstolt, ez is nagyon ízlett neki, fél üveggel evett ebből is.

A kérdésem az lenne, hogy mi legyen a következő lépés?

Krumplit-répát-sütőtököt ajánlják még - ezeket is délelőtt kapja a mostani gyümölcs HELYETT? Vagy most már akkor ebédkor kóstoltassam ezeket a zöldségeket?

Először sima üres krumplit adjak neki, vagy a jól ismert almához keverjem?

2015. ápr. 7. 15:13
 1/4 anonim ***** válasza:
Keverd hozzá. Új ízeket mindig csak délelőtt.
2015. ápr. 7. 15:23
 2/4 A kérdező kommentje:
És akkor most már nem gyümit hanem zöldséget fog kapni délelőtt?
2015. ápr. 7. 15:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Én délelőtt adtam minden új ízt, és általában a zöldségeket először elkevertem gyümölcsökkel. Pl. a krumpli önmagában nem olyan finom, így almával kapta. Úgy nagyon szerette.

De a sütőtök-alma is nagy kedvence volt.

Az új ízeket mindig délelőtt adtam, hogy délutánra kiderüljön, ha gond van vele.

Amilyen gyümölcsökkel nem volt gond, azt adhatod neki délután, mondjuk uzsonnára. Délelőtt kaphat valami újat, uzsonnára meg a jól bevált gyümölcsöt.

2015. ápr. 7. 15:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Ó köszi, ez eszembe se jutott.:) Hogy délelőtt a főzelék és délután a gyümi.:)
2015. ápr. 7. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!