4 hónapos babámnál ma kezdtem el a hozzátáplálást. Hogyan tovább? Hogy a legjobb neki?
Először is, ne délután kóstoltass, hanem délelőtt. Mondjuk a tízórai idején. Mert ha valamitől hasfájás lesz, akkor ne este-éjjel szenvedjetek vele. Vagy ha valamire allergiás netán, az se éjszakára derüljön ki.
Én 1 nap almalé után, már almapürét kóstoltattam a kisfiammal. Én reszeltem, nem bébiételt adtam neki. A gála alma a legjobb, így az elején. Finom édes, nem túl savas alma.Pár napig almát kapott, majd új ízt kóstoltunk. Van aki azt ajánlja, hogy a már ismert ízhez keverjük az újat, de én ezt sosem csináltam. Ha már m több dolgot kóstoltunk és ízlett is, akkor azokat kevertem.
De pl a paradicsomot először burgonyával adtam, mert magában az savanyú lehet. :)
Szóval az alma után jöhet barack, sütőtök, répa, krumpli(ha van fagyasztva anyatej, azzal hígíthatod). Minden új ízt pár napig adtam, utána váltottunk. Aztán lehet keverni pl alma-barack, stb.
Én akkor tudtam h ki van váltva egy étkezés, ha már nem kellett utána megitatnom tapszerrel. Persze ha már olyan 150 ml pepet megevett, meg sem kinaltam tapszerrel. (mindig az Aventes anyatejtároló pohárba készítem neki a hamit. Az meg van szamozva, innen tudom mennyit evett)
Én is almalevel kezdtem. (kézzel facsart) két napig kostolgatta, aztán kapta a reszelt almat.
Mi starkinggal kezdtünk!
Azért egy 4 hónapos baba, nem csak egyszer alszik egy nap. :)
Az én fiam is fintorgott az almalére, sőt talán még utána az almapürére is. De ez nem feltétlen jelenti azt, hogy nem ízlik nekik. Eddig csak tápszert/anyatejet kapott, azért ez mégis csak egy új íz! :) Holnap szerintem már nyugodtan adhatsz neki almapürét. Azt is kóstoljátok egy pár napig, aztán jöhet az új íz. Lehet pl sütőtök. Az én kisfiam azt nagyon imádta! Az a legjobb, ha te készíted el. Sütőben süsd meg, kapard ki a zsenge részét és villával, vagy botmixerrel jól pürésítsd le. Vagy lehet barack, de azt ilyenkor csak bébiételben tudod beszerezni.
Egyébként a fiammal pont ilyenkor kezdtük mi is a hozzátáplálást. Így ment ez nálunk elsőre:
https://www.youtube.com/watch?v=4WrAfXfsozs
De ennek ellenére, a fiam nagyon jó evő lett, csak az almalé nem csúszott elsőre. :)
Persze, simán lehet, hogy még nem értett meg rá! Kizárólag anyatejjel táplált babáknak 6 hónapos korban ajánlott kezdeni a hozzátáplálást.Tápszeres babáknál 4 hónapos kortól mondják, de semmi sem történik ha később kezded el! :)
"Nagyjából 6 hónapos korban jelennek meg azok az enzimek az emésztőrendszerben, amik képesek az anyatejen kívül mást is lebontani, ez azt jelenti, hogy amit ezelőtt adsz neki, azt csak részben emészti meg, ezért nem olyan értékes tápanyagforrás, mint az anyatej"
Ha látod, hogy kezd érdeklődni azon ételek iránt amit Ti is esztek, vagy meg tudja már fogni a kanalat, az már azt jelenti, hogy lehet kezdeni.
Ha úgy látod, hogy most még nem megy neki, várj vele egy-két hetet és próbáld meg újra.Erőltetni semmi esetre nem szabad! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!