Tejallergiás babák anyukái! Hogyan csináljam tovább a tejtermékek "újra-bevezetését"?
Kislányom 13 hónapos, két hónapja kezdtem bevezetni a tejtermékeket nála. Kapott sajtot, joghurtot és tejfölt. A tejföl után a térde hajlatában megjelent egy gyenge ekcéma, most elmúlófélben van. Orvos látta, azt mondta függesszük fel a tejfölt, de a többi mehet. Na én nem adtam neki semmilyen tejterméket már két hete. Szinte elmúlt neki az ekcémája. Akkor most hogyan tovább? Próbáljam újra a joghurtot, vagy hagyjam még? Kinőheti ezt az érzékenységet vajon vagy szokjak hozzá, hogy nincs tejtermék x éves koráig?
Előre is köszi a segítséget.
Szüksége van a tejtermékekre. Amitől kipattog, azt ne add!
Én megfigyeltem a lányomon, ha olyat kap, amiben van élő joghurt kultúra, az kiüti. Sajt, túrórudi, tejszelet, danonino, milli kocka keémtúró, ezektől nem volt baja, ezeket kapta 1,5 éves koráig, majd barátnőm fia evett Danone joghurtot, kért a lányom is, kapott, megette, és nem pattogott ki tőle, mint azelőtt!
Két hét az semmi.
Én nem adnék neki még vagy fél évig semmi tejterméket.
2 hét az tényleg semmi, még időjelben sem állja meg a helyét az újra szó :)
a tejtermékek 2 hét alatt ürülnek ki a szervezetből, tehát nálatok ha most adsz, akkor folyamatos...
nem 2 hetes hanem min. 2 hónapos szünetet szoktak hagyni. ennyi időtől nem várhatod el, hogy kinövi.
tényleg fogd fel komolyan, tarts hosszú szünetet és utána kezd újra
Mielőtt belerakod a tejfölt a kajába, vegyél ki a lányodnak egy adagot (vagy több adagot).
Én már 8 hónapja nem adok tejterméket a gyerekemnek, remekül el lehet így lenni. Főzelékeket magamnak habarni szoktam tejföllel, neki viszont nem adom így, neki sokszor adok főtt zöldséget vagy párolt zöldséget (néha sütőben sült).
Joghurt helyett gyümölcsöt kap (pl uzsira).
Tej helyett tápszert kap.
Sajt nélkül is világ a világ.
Ha kicsit átgondolod simán elvan az ember tejtermék nélkül. Főleg, ha nem ennyire durva az allergia, mert nálatok pl csak a tejföl okozott gondot.
Egyébként most 1,5 éves a gyerekem és mostanában párszor próbáltam neki a joghurtot, és semmi baja tőle, valószínű ennyi volt nála az "allergia", lehet hogy már tejet is kaphatna, csak még nem merek adni neki ilyesmit rendszeresen, én kivárok a 2 éves szülinapig inkább biztos ami biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!