Hogyan vezessem be a tejet és mikor? A tejtermekek megvoltak, nincs baja toluk.
1 éves volt a kicsim, mikor már alig tudtam lefejni a reggeli és esti tejcsi adagot. Első nap 30 ml-t adtam reggelre, 1,8-as bolti tejet. Adnék házi tejet, de sajna amit helyben lehet kapni, azt nem találom jónak. Nem volt baja tőle, így másnap már a dupláját. Végül egy egész üveggel. Én nem forraltam.
A házi tejet viszont fel kell forralni, nem minden alkalommal, csak egyszer.
Házi tejet adjál, kis adagokban. Allergiára kell figyelni.
Lányom 15 hónaposan kapott rendes 2,8-as bolti tejet először, nem forraltam. Nem is hígítottam, megitta szépen.
Előtte már evett főzelékekhez keverve tejet, de önmagában nem akartam adni, mert előtte a tejföltől és tejszíntől baja volt a lényomnak, így kicsit óvatosabb voltam.
A házi tejet forralni kellene, a boltit nem, mert már hőkezelt.
A bolti tejet sem árt forralni, mert ugyan pasztörizálva van, de ez nem egyenlő a forralással. Azaz a forralás teljesen csíramentesít, a pasztörizálás csak bizonyos kórokozókat pusztít el (TBC).
2 éves kor alatt nem adnám forralatlanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!