Mi a véleményed erről a cikkről?
Mondtam a páromnak hogy elkezdem a hozzátáplálást. 5 hónapos a lányom sokszor kevesebb tejem van mint kellene. Erre ezzel a cikkel jött ami szerintem nagy hülyeség -> [link]
Leginkább ezen vagyok kiakadva:
Mikor kezdjük el a hozzátáplálást?
A következő jelek egyértelműen arra mutatnak, hogy elérkezett az idő a hozzátáplálás megkezdéséhez:
. a baba képes ülő helyzetben tartani magát, kevés segítséggel
. irányítani képes a fejét
. megtartja a saját súlyát az alkarján támaszkodva
. odanyúl az édesanyja kezéhez, ha Ő valamilyen tárgyat vagy ételt tart a kezében
. a baba gyakran teszi a kezét, egyéb tárgyat, játékot a szájához
. felfedezi az ujait, kezeit
. kinyitja a száját, ha a kanál megérinti az ajkát
. megjelenik a szilárd étel elfogyasztásához szükséges száj- és nyelvmozgás
1, a baba képes ülő helyzetben tartani magát, kevés segítséggel - fekvő gyereket elég nehéz etetni szilardabb étellel
2, irányítani képes a fejét - Ha nem képes, akkor neked kell irányba fordítani, hogy a szájába kerüljön a kanál.
3, megtartja a saját súlyát az alkarján támaszkodva - Testi fejlettség csupán, ez is kell, hogy jól tudjon ülni.
4, odanyúl az édesanyja kezéhez, ha Ő valamilyen tárgyat vagy ételt tart a kezében - Érdeklődés az ételek íranti ha nincs, nem fog enni
5, a baba gyakran teszi a kezét, egyéb tárgyat, játékot a szájához - Mint az előző
6, felfedezi az ujait, kezeit - Későbbi kanál fogás, most a nem verem ki anyám kezéből z ételt miatt
7, kinyitja a száját, ha a kanál megérinti az ajkát - Csukott szájjal hogy életed meg?
Semmit. Ez egy normális cikk. Táblázatot nagyon sok oldalon találsz, hasonlóak, mint ez is. Nekünk anno a védőnő adott, a hűtőn van, most a másodiknál is használom, de előtte mindig egyeztetek a gyerekorvossal, mert a családban vannak allergiások, így pl van ami mi csak később kóstolunk.
Amiken kiakadtál azt sem értem, végülis előző leírta, bizonyos fejlettség kell, hogy "szilárd" ételt tudj neki adni.
Ez ostobaság. Azért van annyi rossz evő baba, mert kérőn kap tápszeren/tejen kívül más ételt. Nem tanul meg enni, és nem szokik az új ízekhez. De ha egy baba még 8 hónaposan sem ül, akkor addig nem lehet hozzátáplálni?
Már 4 hónaposan el kell kezdeni a hozzátáplálást. A baba a száját kitudja nyitni, és a pihenőszékben, az anyuka kezében nem kell feküdnie.
Először nem szokás szilárd ételt adni a babának, csak hónapokkal később. Sőt! 6 hónaposan már akkor is eltudja az ínyével majszolni a puha ételeket (főtt zöldség, kiflicsücsök stb), ha még mincs foga.
Pedig a 4-nek valahol igaza van.
"a baba képes ülő helyzetben tartani magát, kevés segítséggel". Ez azt jelenti, hogy majdnem ül. Sok baba ezt 7-8 hónapos korára éri el. Nyugodtan el lehet kezdeni a kostóltatást 5 hónapos korban. Sőt, kell is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!