Okozhat-e gondot a későbbiekben, hogy nem igazán volt fokozatos az ételek bevezetése?
én úgy tudom az epernek csak a magja allergizál, az gondolom nincs a babakajában. glutént 4-8 hónap közt ajánlják bevezetni. első perctől kezdve tápszeres, ezt elfelejtettem írni. amúgy a gyümölcsök mind úgy voltak, hogy almával kevertek.
főzni még nem akarok neki, majd ha lesznek friss zöldek, akkortól. :)
allergizálhatnak
apró magvasokat csak 18 hónapos kortól lehet (én nem hiszem hogy az üvegesekben bizti nincs mag, lehetetlen szerintem, csak mert a magozott meggybefőttben is van mag, ennyit a gépi, kézi válogatásról)
puffasztóknál(8-9 hótól) le kell önteni az első főzőlevet, mert abba főnek ki a puffasztó anyagok
spenót, sóska 10-11 hótól (üveges kajákat megint nem értem)
déligyümik egy évtől
importált árut soha ne adj, most is halálból mentettek meg kisbabát a magas nitráttartalmú cékla miatti mérgezéstől
földimogyoró 3 éves kortól
egyéb mogyorók, ilyesmik 2 évtől
az emésztőrendszerük nem lesz kapásból érett, ezért van a fokozatosság, fokozatosan alakul ki a bélflórájuk, stb úgy lesz képes a nehezebben emészthető dolgok feldolgozására, különbn csak terhelve van a szervezete
tejet ki lehet tolni megint 1 év felé, de akár 3 éves korra sem árt
tejtermékek 8-9 hótól
tojásból csak keményre főtt sárgáját ehet, maximálisan fehérje nélkül 8-9 hótól
csak az miatt fontos a foozatosság, hogy ne legyen allergiás egy életre.
*és a babák nem igényelnek ezerféle ízvilágot
első hónap csak két hét almáról és két hét barackról szól normál esetben persze az a.tej, tápsz. mellé
mondjuk szerintem ezek azért vannak, mert minden országban más az ajánlás, mit, mikor, hogyan kell bevezetni... legalábbis én erre tippelek.
na mindegy, ezzel már így jártunk, majd a következővel óvatosabb leszek. :)
kösz a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!