Fiam 6hónapos. Még nem szeretnék neki tehéntejet adni, illetve azzal főzni, helyette használhatok rizs- vagy szójatejet?
Inkább fogalmazzunk úgy, hogy tápszerrel lehet ételeket készíteni. De az elkészített tápszert nem szabad főzni. Csak hozzákeverni az elkészített ételhez.
Egyébként én a fiamnak soha nem csináltam így a kajáját. A tápszert megkapta amúgy is. Mitán bevezetésre kerültek a tejtermékek, akkor kezdtem habarni a főzit, először joghurttal.
Tápszert adj neki. Ahogy írták, a kész tápszert tedd a kajájába. Ne is adj neki tehéntejet 1 éves koráig.
Egyébként a szamártej szinte teljesen megegyezik az anyatej összetételével. Már persze, ha tudsz beszerezni.
Miért nem akarsz tápszert adni neki?
Miért nem a gyermekorvost vagy a védőnőt kérdezed erről?
Szerintem csak Nekik van kompetenciájuk ebben a kérdésben!
Egy 6 hónapos gyereknek nem immunizálásra van szüksége, hanem arra, hogy ne kerüljenek még a szervezetébe potenciális allergének. A tehéntejet és a szóját én sem javaslom. A rizsnyák szóba jöhet.
De igaza van azoknak, akik azt mondják, hogy készíts olyan mellétáplálás ételeket, amiket már ehet, és adj másik étkezésnél tápszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!