Rizs (vagy aki ismeri, bulgur, nálunk rizs helyett ez van), és tészta mikortól adható a babáknak?
Van már egy 3 éves nagylányom, de már annyira nem emlékszem nála hogy s mint volt. Mindketten anyatejesek voltak, illetve a kicsi még az, de a nagyot már 4,5 hónaposan hozzátápláltam, mert nagyon érett volt rá, a kicsivel egy hónappal később 5,5 hónaposan kezdtem, de nagyon küzdünk. Próbálkoztam a kóstoltatással előbb is, de teljesen elutasító volt, mostanra viszont annyira lelassult a hízása, hogy kénytelen voltam elkezdeni. Most már jobban vette a akadályokat, legalábbis nem ordított a kanál látványától, és az első pár falattal érdeklődő is, aztán elveszti a fonalat, matat, nyulkál, túrkál, nem nyitja a száját, ha beleügyeskedem a falatot, lemegy, de konkrétan küzdeni kell. Nem is eszik 70-100 gr-ál többet, de végülis ez is haladás, kap utána anyatejet. Ebédre pár napja húsos főzit kap, amúgy uzsonnára gyümit. Mostmár ugye elmúlt 6 hónapos, ezért kérdeztem a fenti kérdést.
Illetve paradicsomos krumplifőzit csinálnék neki, de azt paradicsom püréből (dobozos) szoktam, egy kis liszttel sűrítve. Szabad egyáltalán ezt a dobozos par. sűrítményt használni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!