Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Lassan 4 hónapos lesz a...

Adrienn1234 kérdése:

Lassan 4 hónapos lesz a kisfiam, és elkezdenénk a hozzátáplálást, csak nem tudom hogyan kezdjek hozzá?!

Figyelt kérdés
Tápszeres volt az elejétől fogva, délelőtt 10.30-kor kapott, legközelebb 14.30 körül. Ezekhez az étkezésekhez gondoltam beiktatni. Tápszer előtt, vagy után, és mit? Alma leve egy-két napig, aztán később a püré is? Egy nap csak egyfélét, vagy délutánra mondjuk mehet egy kis zöldségpüré is?
2015. febr. 13. 13:59
 1/4 anonim ***** válasza:

egyszerre csak egyfélét egy nap, és azt 4 napig minimum.

tehát négy napig csak almát, mos mindegy hogy délelőtt vagy kora délután, ne késő este az a lényeg.

Először 2-3 kanállal a levéből...másnap már mehet a húsa, de vigyázz mert fog az alma, ne kapjon most még 3-4 teás kanálnál többet.

A krumpli, a répa, alma mind székletfogó, tehát próbáld itatni. ha nem issza a vizet, higított cukormentes gyümölcslével (Hamé pl) mert a cukor is fogja a székletet.

Étkezés után kínáld meg vele. Figyeld van e hatás, meg bírja e emészteni, nem darabos e a széklet. Ha minden rendben van, emelheted az adagot. Ha már kész az alma, a krumplit kóstoltathatod úgy is, hogy az almába rakod, mert magában elég folytós. Én magában adtam, de anyatejjel dúsítva.

2015. febr. 13. 14:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Először a délelőtti előtt adj neki alma levét vagy pürét (a fiam a levet például kiköpte). Egy nap csak egy félét, hogy kiderüljön, ha érzékeny rá.
2015. febr. 13. 14:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Hozzátenném, hogy az alma néhány csecsemőnél éppen hogy hashajtó hatású.
2015. febr. 13. 14:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Étkezés előtt kóstoltass, hogy érdekelje az új íz és még ne legyen tele a pocija.
2015. febr. 13. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!