Akinél volt valami allergia a hozzátáplálás során, mitől? Mi volt a tünet? Mennyi idősen kapta a baba? Később mikor kapta legközelebb azt a kaját?
A háziorvosom mondta, hogy 6 hós korában kóstolja a banánt (a fekete magok nélkül).
Nagyon picit evett, de egy hétig éjjel-nappal iszonyatosan fájt és görcsölt a hasa tőle. Székrekedése is lett elég durván. Pedig azt sok baba szereti és semmi bajuk, az enyém 1 év után sem szagol bele.
Lányomnak csak a tejszínnel volt baja. 10 hónapos kortól adható bébiételben kapta először, amúgy 11 hónaposan és kihányta. Rá kb. 2 hónapra megpróbáltam kis mennyiségben újra adni neki, de akkor is kijött belőle. Utána nem erőltettem egy ideig. Kb. 20 hónaposan viszont már nem volt tőle baja.
Unokaöcsém a paradicsomos ételektől mindig pöttyös lett (főleg a szája körül, de a hasa is pöttyös lett olyankor). Úgy emlékszem 7-8 hónaposan kapta először. Viszont 1 éves kora óta nem okoz neki gondot a paradicsom.
1. vagyok. Igen, ez ennyire doki és védőnő függő. 7 hónapos volt a babám, amikor költözés miatt váltottunk.
A régi doktornő szerint 4 hónapos kortól mehet a málna, banán, 7 hótól a hal és tejtermék.
Az itteni szerint 1 év után lehet adni ezeket, halat pedig másfél évesen.
Ez csak néhány példa, dönts belátásod szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!