Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Akinél volt valami allergia a...

Akinél volt valami allergia a hozzátáplálás során, mitől? Mi volt a tünet? Mennyi idősen kapta a baba? Később mikor kapta legközelebb azt a kaját?

Figyelt kérdés
2015. jan. 13. 13:32
 1/6 anonim ***** válasza:

A háziorvosom mondta, hogy 6 hós korában kóstolja a banánt (a fekete magok nélkül).

Nagyon picit evett, de egy hétig éjjel-nappal iszonyatosan fájt és görcsölt a hasa tőle. Székrekedése is lett elég durván. Pedig azt sok baba szereti és semmi bajuk, az enyém 1 év után sem szagol bele.

2015. jan. 13. 13:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Lányomnak csak a tejszínnel volt baja. 10 hónapos kortól adható bébiételben kapta először, amúgy 11 hónaposan és kihányta. Rá kb. 2 hónapra megpróbáltam kis mennyiségben újra adni neki, de akkor is kijött belőle. Utána nem erőltettem egy ideig. Kb. 20 hónaposan viszont már nem volt tőle baja.

Unokaöcsém a paradicsomos ételektől mindig pöttyös lett (főleg a szája körül, de a hasa is pöttyös lett olyankor). Úgy emlékszem 7-8 hónaposan kapta először. Viszont 1 éves kora óta nem okoz neki gondot a paradicsom.

2015. jan. 13. 13:41
 3/6 A kérdező kommentje:
huha...ez elég rosszul hangzik. nekem a védőnő azt mondta hogy a déli gyümölcsöket egy éves kor alatt ne adjam
2015. jan. 13. 13:41
 4/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek :)
2015. jan. 13. 13:42
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok. Igen, ez ennyire doki és védőnő függő. 7 hónapos volt a babám, amikor költözés miatt váltottunk.

A régi doktornő szerint 4 hónapos kortól mehet a málna, banán, 7 hótól a hal és tejtermék.

Az itteni szerint 1 év után lehet adni ezeket, halat pedig másfél évesen.

Ez csak néhány példa, dönts belátásod szerint.

2015. jan. 13. 13:47
 6/6 A kérdező kommentje:
hát én egyenlőre követem az itteni védőnő által adott táblázatot amiben furcsa módon tápszeres babáknál 6hósan lehet adni túrót, sajtot, azt hittem ezeket később lehet adni, de mivel ezt a táblázatot osztogatja minden anyukának így nekünk is megfelel :) :) de köszi.
2015. jan. 13. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!