Erről mi a véleményetek? Korai hozzataplalas?
Kisbabám 2, 5 hónapos és 7kg!! Tápszeres. A hízási üteme elég nagy. Refluxos és tejfehérje allergiás valamint baj van a széklettel is. . A gyerekorvos és a védőnő is fokozatos kóstoltatást javasol 3 hónapos kortól
Megkérdeztem a gasztron erről az orvosunkat és ő is egyetért. A fokozatos kóstolàsban. És javasolta, hogy a gyerek 4 hónapos korában a glutént is be kell vezetni az én liszt allergiám miatt. Említettem neki a ma ajánlasokat és azt mondta a hogy az az átlag ajánlás. De mindig vannak egyedi és szélsőséges esetek..Az én lányom pedig ilyen. Nektek erről mi a véleményetek ????
A glutént 4 hónapos kortól kell bevezetni, ezzel nem mondott "rosszat". Vagy van valami új ajánlás?
Mi is korán kezdtük a hozzátáplálás orvosi tanácsra, mert a lányunknak sok gondja volt a pukival és a kakival. Mi még 2 hetet agyaltunk rajta, aztán mikor rászántuk magunkat, pár nap alatt megoldódtak a dolgok.
1. vagyok
Jah, én félre értettem, félre olvastam, hogy 4 hónapos korIG kell bevezetni a glutént. Mert így persze, bevezetném, mert 4-7 hónap között szerepel az ajánlásban is.
Egyébként az én lányom is ilyen szépen gyarapodott, 3 hónaposan már 8 kg volt (bár a születési súlya is szép volt, 4 kg fölötti, és mellé magas is), de rá, amikor 4 hónaposan elkezdtem a kóstoltatást, csak forgatta a szemét a doki, hogy minek még, pedig akkorra már 9 kg volt a lányom és egyszerűen nem volt elég neki semmi, egyfolytában evett volna (anyatejes-tápszeres volt). Úgyhogy elkezdtük a hozzátáplálást és onnantól nem gyarapodott olyan ütemben már. És imádta az új ízeket...
A refluxán is fog segíteni...
Az, hogy elképesztő, hogy még mindig mennyi orvos van, aki nem képzi tovább magát és a 30 évvel ezelőtti álláspontot szajkózza... :(((
Én is voltam gasztron más okból a gyerekeimmel, egyik orvos azt találta mondani, hogy az igény szerinti szoptatásnak maximum 3 hónapos korig van értelme, a másik meg azt, hogy egy éves kor fölött az anyatej már "nem ugyanaz", vagyis a szükségességére értette ezt...
:(((
Sajnos a két gasztrosból az egyik fiatal volt. Nem feltétlenül az orvosnak kell "öregnek" lennie, hanem aki őt az egyetemen tanította, az volt öreg, és ő meg nem képezte magét tovább. Emiatt sajnos pár generáció, mire az új álláspont minden eüsnek eljut az agyáig.
Erről nem feltétlenül az orvosod tehet.
Azt persze jó dolog, ha meg tudsz bízni maximálisan az orvosodban, kedves utolsó.
De 2,5 hónaposan hozzátáplálni? Ez mégis mikori felfogás, ha nem 30 évvel ezelőtti? (Ráadásul egy 7 kg-os babát...)
Mára már tudjuk, hogy a baba bélrendszere egyáltalán nem tud mit kezdeni a szilárd ételekkel. Csak átfutna rajta. (Fölül be, alul ki...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!