Mit csináljak az anyósommal, hogy tiszteletben tartsa a döntésem? (többi lent)
B*ssz az asztalra, hogy márpedig vagy betartja, vagy nem hagyod vele egyedül.
Amúgy meg hiába hajt fejet, hogy oké, a többség kikerüli az anya véleményét, és a háta mögött fogja megetetni a gyereket... Csak akkor nem is fog kitudódni... :/
Nem értek egyet az utolsóval.
Ha én úgy találom, hogy a gyerekem nem érett meg a hozzátáplálásra, akkor rajtam és a gyerek apján azt mindenkinek kutyakötelessége elfogadni. K.rvára mérges lennék, ha az anyósom a hátam mögött kóstoltatná a gyerekem (naranccsal! ami a jelenlegi ajánlás szerint 6-7 hónapos kortól adható csak), mert ő úgy látja jónak. ÉN vagyok a gyerek anyja és az van, amit én mondok. Neki is volt gyereke, akinél ő diktált. Ez nem más, mint árulás és lázadás. "Rendben, nem etetem meg" - mondta, majd másnál mégis megetette, az anyai szemektől távol. Mi lesz később? Ha neadjisten kiderülne, hogy a baba laktózérzékeny, akkor az anyós az anyuka háta mögött itatná kakaóval, mert neki sincs semmi baja a tejtől, az anyuka hülye, az orvos meg még hülyébb? Vagy ha gluténérzékeny lesz, akkor stikában ad neki sütit búzalisztből? És közben cinikusan összekacsint a gyerekkel, hogy látod, anyád ezt nem engedi, de én szeretlek? Azért álljunk már meg egy szóra.
Ha én vagyok a gyerek anyja, akkor én döntöm el, mit eszik a gyerek, mit vesz fel, mivel játszhat, mit nézhet a tévében. Minden az én felelősségem. Nem értem, miért nem lehet ezt felfogni. Húzni kell egy határt és pont. Anyósnak el kell fogadnia, hogy mások a trendek, hogy ő """csak""" nagymama, nem ő felel a gyerekért elsősorban. Neki nem eldöntenie kell a dolgokat, hogy mikor mit kapjon a baba (pláne anyuka háta mögött, tudta nélkül), hanem támogatni az anyát. Lehetett volna inkább tanácsolni, vagy megnézni egy ilyen kajanemelfogadást, hátha akkor elhinné, hogy a babának nem kell még a pép. Attól, hogy mi már hathetesen almát ettünk, nem lesz a babának semmi baja, ha később kezdődik a hozzátáplálás. Nem minden gyerek egyforma, van, aki egyéves koráig alig fogad el valamit.
Nem tudom másként látni, mint egy hatalmi harcot. Kemény beszélgetés vár rád, de ezt mielőbb tisztázni kell, mert abból tényleg semmi jó nem lesz, ha a baba azt látja később, hogy "anyu az én főnököm, mama meg az anyué"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!