Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Valaki segítene? összekavarodt...

Valaki segítene? összekavarodtam. Mennyiségek növelése, kiváltás, glutén hogyan?

Figyelt kérdés

3 hete vezetem be a dolgokat, amit főzök nemigen eszi sajnos, inkább bébiételezünk.(mindjárt 7 hós)

eddig kapott alma, őszibarack, krumpli, biorépa, cékla, gesztenye, sütőtök, tejpép, egy mokkáskanálnyi glutén(gabonapép)

Első kérdés:

nem értem miért kell 3-5 napig bevezetni egy ízt(pl az almát, ahogy a cékláskrumplit sem ette, így nem is erőltettem napokig, hanem ami ízlik azt ette két napig(4 adag)

Másik kérdés:

annyit tudok, 500 ml tápszer az megmarad 1 éves korig és ez mellé kell más

(ez gondolom elosztva napi 5 étkezés mellé 100 ml alkalmanként, csak akkor hogy váltok ki étkezést???egyik étkezésre adjak 200 ml tápszert(az nálunk jó sok ám, lehet bele se fér) másik étkezés így kiváltva és semmi tápszer, vagy hogy??vagy a kiváltás nem azt jelenti, hogy tápszer nélküli étkezés?)

jelenleg étkezése:

reggel: csak tápszer (180 ml)

"tízórai" : 20-30 ml valami bébiétel (főzni nem merek-most akarom a brokkolit bevezetni)utána 150 ml tápszer

"ebéd": csak tápszer 180 ml

"uzsi": 40 ml tejpép 120-150 ml tápszer

"vacsi":

30-40 ml bébiétel 150 ml tápszer

Következő kérdésem:

most kezdtem a glutén bevezetését napi 1 mokkáskanálnyit kap mikor mibe keverem

ahol meg azt nem értem, azt írják "növeljük fokozatosan a teljes adag (220ml)eléréséig" .

és akkor napi egy étkezés csak glutén pl gabonapép, vagy hogy értsem??, és hogyan kell növelni? egyik nap egy mokkáskanál, másik nap 2? harmadik nap 3, vagy hogy??

Utolsó kérdésem:

amit még olvastam utoljára a reggelit kell kiváltani

utolsó előtti a vacsora

szóval kiváltást a du-i "uzsi"-val és a de-i "tízóraival" kell kezdeni

és ez általában 2-4 hét

most akkor nyugodtan növeljem a tízórai adagot 2 héten át és elfelejthetem a tápszert utána? és ezzel párhuzamosan a z uzsonnát is, de szóval így hogy marad meg a napi 500 ml tápszer mellette?

2014. nov. 30. 11:14
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

szóval elvileg 8 hónapos kor utánra jön ki valahogy a reggeli elhagyása és végezetül majd a vacsora elhagyása később.

meg olyanokat is írnak 6-12 hó között áltlában a kisik 4 óránként esznek, azaz napi 4-szer. én meg pont nemrég szokattam át az 5 étkezésre, mert ő is 4 óránként evett volna, így levettem az adagjait és szépen 5-ször eszik..

de ha 4-szer enne, akkor már totál nem lennék képben mit hogy..

2014. dec. 2. 19:45
 22/29 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de szerintem túl sokat görcsölsz ezen a dolgon! Százan százfélét írnak a könyvekben és a neten. Inkább figyeld a babád, és az ösztöneid! Nem bántásból írom. Így az életben nem fogsz a dolog végére érni...a babádnak meg már szüksége lenne több tápanyagra. A reggeli és a vacsi még sokáig maradhat tápszer, és uzsonnára is tejpépet, vagy joghurtot adva bőven megvan az 500ml tejalap!
2014. dec. 2. 22:46
 23/29 anonim ***** válasza:
Ja, és nyugodtan maradhat az 5 étkezés. Nem kell ennyire az órát figyelni!
2014. dec. 2. 22:50
 24/29 anonim ***** válasza:
Na haragudj de maeha rosszul csinálod. Amíg nem nő a tápszeradagja vagy már kaphat más tejterméket addig a reggeli ebéd vacsi legyen tápszer. Tízórait uzsit meg válts ki rendesen, ez nem kiváltás h utána ennyi tápszert adsz. Adj neki teljes adag gyümit. Vagy ha mindenképp husis kaját adsz neki akkor csináld úgy h a tízórai és ebéd kanalas és a többi tápszer. Neki sem jó ha ha ezt szokja meg.
2014. dec. 3. 10:54
 25/29 A kérdező kommentje:

igen utolsó, valahogy így akarnám én is, igen pont a hús miatt kavarodtam be a déli étkezéssel

tízó: gyümi, amennyit megeszik, ezt értem

uzsonna: tejpép tápszerrel

és délben lenne a főzelékes-húsos plusz

pont jól jött a tanácsod :)

utolsó előtti: tekintve, hogy nem is nőnek az igényei, a tápszer adagja sem, akármit adok tápszer helyett, attól "kidől, ko" így óvatosan bánok az adagokkal.

2014. dec. 3. 11:02
 26/29 anonim ***** válasza:

Tejpép után se kell tápszer, tejpép is tejalap.

Vagyis akkor csinálhazod így:

Reggeli: tápszer

Tízórai: gyümölcs (táp nélkül)

Ebéd: husos vmi ( táp nélkül)

Uzsi: teljes adag tejpép (táp nélkül, mert ez is beleszámít az 500 ml tejalapba)

Vacsi tápszer

Persze h kidől mert kevered neki a dolgokat és leterheli a pocakját.

2014. dec. 3. 13:40
 27/29 anonim ***** válasza:
26-os! Én is ezt próbálom hozzászólások sorozata óta elmagyarázni. )
2014. dec. 3. 15:37
 28/29 A kérdező kommentje:

oké, értem én :)

csak lassabban haladok, mert azt írják 2-4 hét egy kaja kiváltása

szóval most csak estére tejpépet kap meg vizet és az kiváltva

2014. dec. 3. 18:00
 29/29 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem 2-4 hét, max az első pár íz tarthat eddig. Nem kell ilyen sokáig elhúzni őket!
2014. dec. 3. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!