Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Valaki segítene? összekavarodt...

Valaki segítene? összekavarodtam. Mennyiségek növelése, kiváltás, glutén hogyan?

Figyelt kérdés

3 hete vezetem be a dolgokat, amit főzök nemigen eszi sajnos, inkább bébiételezünk.(mindjárt 7 hós)

eddig kapott alma, őszibarack, krumpli, biorépa, cékla, gesztenye, sütőtök, tejpép, egy mokkáskanálnyi glutén(gabonapép)

Első kérdés:

nem értem miért kell 3-5 napig bevezetni egy ízt(pl az almát, ahogy a cékláskrumplit sem ette, így nem is erőltettem napokig, hanem ami ízlik azt ette két napig(4 adag)

Másik kérdés:

annyit tudok, 500 ml tápszer az megmarad 1 éves korig és ez mellé kell más

(ez gondolom elosztva napi 5 étkezés mellé 100 ml alkalmanként, csak akkor hogy váltok ki étkezést???egyik étkezésre adjak 200 ml tápszert(az nálunk jó sok ám, lehet bele se fér) másik étkezés így kiváltva és semmi tápszer, vagy hogy??vagy a kiváltás nem azt jelenti, hogy tápszer nélküli étkezés?)

jelenleg étkezése:

reggel: csak tápszer (180 ml)

"tízórai" : 20-30 ml valami bébiétel (főzni nem merek-most akarom a brokkolit bevezetni)utána 150 ml tápszer

"ebéd": csak tápszer 180 ml

"uzsi": 40 ml tejpép 120-150 ml tápszer

"vacsi":

30-40 ml bébiétel 150 ml tápszer

Következő kérdésem:

most kezdtem a glutén bevezetését napi 1 mokkáskanálnyit kap mikor mibe keverem

ahol meg azt nem értem, azt írják "növeljük fokozatosan a teljes adag (220ml)eléréséig" .

és akkor napi egy étkezés csak glutén pl gabonapép, vagy hogy értsem??, és hogyan kell növelni? egyik nap egy mokkáskanál, másik nap 2? harmadik nap 3, vagy hogy??

Utolsó kérdésem:

amit még olvastam utoljára a reggelit kell kiváltani

utolsó előtti a vacsora

szóval kiváltást a du-i "uzsi"-val és a de-i "tízóraival" kell kezdeni

és ez általában 2-4 hét

most akkor nyugodtan növeljem a tízórai adagot 2 héten át és elfelejthetem a tápszert utána? és ezzel párhuzamosan a z uzsonnát is, de szóval így hogy marad meg a napi 500 ml tápszer mellette?

2014. nov. 30. 11:14
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

6-os vagyok: Nem csesztél el semmit. Mikor uzsonnázik, és mikor vacsizik? Lehet, hogy nem volt annyira éhes, a pép jobban telít. Ma adhatsz nyugodtan teljes adagot, nem kell tápszer utána!

A gyümölcsből is annyi, amennyit kér mehet nyugodtan! Ha kevésnek gondolod, próbálhatod a tápszert!

2014. dec. 1. 09:03
 12/29 anonim ***** válasza:
Természetesen a már bevezetett gyümikre gondoltam.
2014. dec. 1. 09:08
 13/29 A kérdező kommentje:

ok:)

akkor gyümi adag növelés is

(amúgy érdekes, hogy kb 60 ml tejpép majd' felér 180 tápszerrel..)

2014. dec. 1. 09:41
 14/29 anonim ***** válasza:
Nem tudom... nekem megeszi a 200 tejpépet simán.
2014. dec. 1. 14:11
 15/29 A kérdező kommentje:
7 hósan hány kg volt és hány cm? fiú, lány?
2014. dec. 1. 14:25
 16/29 anonim ***** válasza:
Fiú, 7,9kg és 70cm volt 7 hónaposan.
2014. dec. 1. 14:28
 17/29 A kérdező kommentje:

nekem is e körül van, súlyban meg nagyobb..érdekes..

ma a tízórai almás(30) gabonáspéptől(3 mokk.kanál) és táptól(150), úgy kidőlt, hogy 4 óra múlva sem volt éhes..

(ha ezt majd elmesélem neki, ha felnő :))

2014. dec. 1. 15:36
 18/29 anonim ***** válasza:
Cuki lehetett. :) Nem egyformák a babák igényei. Azt megkérdezhetem, hogy miért adtál ilyen kevés gyümölcsöt még mindig?
2014. dec. 2. 09:41
 19/29 anonim ***** válasza:
Szia! Nyugidtan adj nek itöbb gyümölcsöt, ha bébiételt adsz akkor már abból amit bevezettél, add oda neki akár az egészet ha megeszi, és kínáld meg tápszerrel utána, szerintem már nem fogja kérni. Nem kell ilyen lassan növelni. Én csak az eslő pár íznél kóstoltattam , aztán ha ízlett neki mindig adtam amennyi jólesik neki. Az ebédet is úgy váltod majd ki ha már nem kér utána tápszert, csak elég a víz. ( pár korty is elég) Harmadjára váltanám ki az uzsonnát tejpéppel, vagy akár újra főzelékkel (szerintem lehet egyszer tejpép egyszer főzelék az is). Reggeli és vacsora pedig maradjon a tápszer, egy idő után nőni fog az adagja és simán megiszik majd belőle 240 ml-t plusz majd még kap mellé napközben joghurtot, túrót, stb, simán meglesz a napi 500 ml tejalapú.
2014. dec. 2. 14:52
 20/29 A kérdező kommentje:

pont az utolsó mondaban van amire gonoltam

hogy azért adok neki még kevés gyümit, stb, hogy meglegyen az 500 tejalap

meg elvileg 2-4 hét alatt kell kiváltani egy étkezést.

mai állás:

reggel: 180 tápszer

tízó: 70 gyümölcspép(gluténnel), 120 tápszer

ebéd: kb 40 fehérjés zöldséges bébiétel,90 tápszer(ennyit ivott meg)

uzsi: 60 tejpép 90 tápszer

vacsi: 180 tápszer

ahogy elnézem simán kiválthatnám a három középső étkezést egy napon is..pedig nem így írják valahol, hanem 8 hónaposan lesz talán kiváltva..? mindjárt utánaolvasok

2014. dec. 2. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!