11-13 hónapos babád mennyit eszik? Konkrét értékekre, mennyiségre lennék kíváncsi!
Vegyük azt az esetet, amikor elégedetten hátradőlsz, mondván most biztos jól lakott :)
Mennyit eszik egy étkezésre, leszámítva a földre és ruhára kerülő falatokat.
Ilyenre lennék kíváncsi pl.:
fél virsli + egy zsemle belseje
egy egész Jogobella joghurt
normál merőkanálnyi húsleves fél répával
Remélem érthetően írtam. Tudom, hogy ilyenkor már nem méri senki a grammokat, ezért kérnék ehhez hasonló példákat!
Köszönöm!
Fél répa? Egy virsli?
Lányom már kezdetektől fogva többet evett mint kellett volna. Először 3 virslit megevett de azt viszavettem 2 re az is elég neki. Egy nagy merőkanálnyi leves 2 3 répa +hús. Amikor csirkecombot sütök egy felsőrészt megeszik egyedül.
1 szelet kenyér.
De van mikor pár falatot eszik csak. Ez változó.
12 hónapos kislányom reggeli szopi után megeszik még kb. 1 kifli belét (van hogy vajjal), 1 szelet sonkát, van hogy még egy babapiskótát is (amíg elkészülök azt rágcsálja).
Tízóraira 1 banán, vagy 1 barack, vagy 3 szilva stb. tejpéppel, vagy túróval, ezt 1-2 alkalommal megmértem 170-180 g körül van.
Ebédre még külön főztem neki eddig, most kezdem neki adogatni a saját kajánkat, ezt ki szoktam mérni, 200-220 g körül eszik meg. A te leveses példádnál maradva 2 répát, fél krumplit, kis karfiolt, zöldséget török össze egy kis lével, hússal. Tehát inkább a sűrejét eszi még. Bár mostanában erre fújol, nem tudom miért.
Uzsonnára (már inkább vacsora a napirendünk miatt) változó mit kap. Egy Jogobella kevés neki, ezt szoktam tejpéppel dúsítani, vagy kap mellé valami gyümölcsöt vagy kiflit még, vagy most nagyon szereti a sütőtököt, abból 2 vastagabb szeletet megeszik, ha vékony, akár 4-et is. Van hogy csak egy kis tejpépet keverek be gyümivel, ha kapkodósabb a nap, de van, hogy az ebéd maradékát kapja. Ezeket is lemértem már néha, 170-180 g. Még erre jó fél/1 óra múlva cicizik kicsit.
Este meg elalvás előtt még újra cicizik.
Ezeken kívül kb. 4-6 dl teát iszik meg a nap folyamán, de szerintem még többet is meginna, ha folyton teletölteném az üvegét.
10 kg egyébként.
12 honapos kisfiu
10,5 kg
Ebredeskor: cici (keves a tejem mar)
Reggeli: 2 pici szelet hazi kenyer vajkremmel/majkremmel
Tizorai: gyumolcspep 3 detki keksszel / vagy egy doboz joghurt / vagy gyumi turoval ( a joghurt fix sulyu, ha gyumi akkor kb 150-200g az extraval egyutt)
Ebed: foetel amiben van 30-40g husi, zoldseg, es "koret" (rizs, teszta, koles stb) 220-250g osszesen
Uzsi: ugyanaz mint tizoraira, de egy nap nem ugyanazt kapja, delelott ilyet, delutan olyat.
Vacsi: u.a. Mint az ebed csak husi nelkul. Gyumolcs rizs, "vizbegriz", fozi, majkremes kenyer... 200-220g
Lefekveskor cici (alig tej, inkabb csak cumi)
+ 3-6 dl folyadek naponta (vizzel felhigitott kompotle, vagy frissen facsart narancs boven felhigitva - tea nem kell neki)
Ket eves kozott ha nyugos akkor kolesgolyot szoktam neki "jatszani" adni. Felugyelni kell, hogy ne menjen felre, mert moho. De ezert odaig van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!