Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Nem lehetne szilvával, v...

Nem lehetne szilvával, v ringlóval kezdeni a hozzátáplálást? Hol találok sorrendről infókat?

Figyelt kérdés

olyan finom szép nagy kerek szilvát tudok venni, a levéből nem bírtam ki, hogy ne csepegtessek egy kis kanálra neki, úgy ette mintha a hasfájás ellenijét kapná, észre sem vette, hogy ez új íz, szokásosan követelte a tápszert v anyatejet a szokásos étkezést, mint az Espumisan után szokta.

de valahol olvastam először almát, őszibarackot, (többit elfelejtettem) kell bevezetni.

a szilva"nehéz" lenne még neki?

6 hós lesz nemsokára

2014. nov. 2. 11:10
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
értem!köszönet :) akkor egy hasábon belül is sorrendet kell tartani. de egy soron belülmár keverhetők a dolgok, pl gyümölcs plusz gabona és nem gyümölcs után gabona
2014. nov. 2. 12:43
 12/31 anonim ***** válasza:
Persze úgy már keverheted. Én a gyümit keksszel vagy babapiskótával adtam, mikor elkezdtem a hozzátáplálást.. Nem szoktam venni bolti pépeket, mert a babám nem ette meg. Rizst (szétfőzöm és leturmixolom) vagy grízt szoktam főzni vízzel és keverek hozzá gyümit. Így lesz házi gríz vagy rizspépem.
2014. nov. 2. 13:38
 13/31 A kérdező kommentje:

köszönet!

kicsit nyugodtabb is vagyok, hogy nem egy nagy valami, mint ahogy hittem korábban:)

két hétig csak gyümölcsözgetek vele, másik két hétben már babakekszezünk, búzázunk, rizsezünk, és akkor a tábl. szerinti 7.hónapig be van vezetve a glutén.

(bár már a "hatodik" gyereknél tartanék, mindennemű ideg, meg izgulás nélkül :))

2014. nov. 2. 13:57
 14/31 anonim ***** válasza:

Én nem javasolnám, hogy szilvával kezdd. Mondjuk amíg nagyon pici volt a fiam, hasfájós, sokszor úgy segítettem Neki, hogy én befaltam egy nagy adag aszalt szilvát /Ő csak anyatejes volt 6 hós koráig/. Az egy dolog, hogy én rohantam a wc-re szaporával, de még a fiamat is megfosatta. Lersze az volt a cél, hogy végre kakiljon szegény, de látod, hogy milyen durva tud lenni a szilva. Ráérsz még vele!

Kezdd almával! Én anno bementem a piacra, körülnéztem, ahol szép almáka láttam, megkértem a néni vagy bácsit, hogy adjon nagyon finom almát, ez lesz a fiam életének első szilárd tápláléka. A piacos néni/bácsi olyan műgonddal válogatott, nagyon finom alma volt. Előfordult az is, hogy több édes fajtából ingyen kaotunk egy-egy szemet kóstolni. Aztán persze oda mentem vissza még vásárolni. Ne variálj! Jó az alma, barack és sütőtök kezdésnek. A sütőtöktől pedig ne félj!

2014. nov. 2. 14:21
 15/31 A kérdező kommentje:

az almáról olyat is hallottam nem árt kicsit megfonnyasztani, mások szerint beáztatni(?),vagy megsütni(?), bioval kellene kezdeni, azt sem tudom eredeti bio hol létezik, arról nem is beszélve mennyi ajtája van, és hasfogó hatása.nekem bonyolultnak tűnt az egész, egyszerűsítettem szilvára, de már meg az se jó..

ok alma lesz, és remélem mákom, hogy pont jót veszek

2014. nov. 2. 14:28
 16/31 anonim ***** válasza:

Nem, nem lehetne.

Nem véletlenül van a sorrend. A krumpli,alma, sütőtök, répa, ezek teljesen semleges kaják. A szilva meghajtja a babákat általában.

Beírod Google-ba, h hozzátáplálás és jönnek az infók.

Egy babapocak nincs röggtön felkészülve mindenre, ezért kell kezdeni 1-2 kiskanál almalével, majd reszelt almával, aztán ha ez megy, akkor jöhet a következő gyümi.

2014. nov. 2. 14:34
 17/31 anonim ***** válasza:
14-es vagyok. Egy picit megsütheted az almát, de én első körben nyersen, reszelve adnám. A sütést akkor szokták javasolni, amikor egyébként főznék/párolnák a gyümölcsöket és zöldségeket. Ugyanis a főzés során elveszhetnek a vitaminok, ha megsütöd, akkor pedig megőrzöd azokat. De ugye a nyers és a sült között óriási ízbeli különbség van. Idővel csinálhatod így is, úgy is, hogy mindkettőt megismerje a babád.
2014. nov. 2. 14:47
 18/31 A kérdező kommentje:
mennyi mindent tanul itt az ember! :)
2014. nov. 2. 14:52
 19/31 anonim ***** válasza:
miért kell adnod az espumisant?
2014. nov. 2. 17:27
 20/31 A kérdező kommentje:

még kisebb korában csak akkor nem sírt amikor aludt és egyszer észrevettem ha a hasára teszem kezem, nyugszik egy kicsit. elkezdtem adni az Espumisant, teljes normális életünk lett. utána gondoltam hátha kinőtte (elmúlt 3 hónap, amiről mindenki azt mondja ezzel vége)nem adtam Espumisant és megint sírós, görcsölős lett.

majd át akarok térni a napi 3-ra, mert most minden étkezés előtt adom. de az éjszakára valót hagyom el majd legkésőbb mert szinte minden éjszaka felsír hasfájástól, de csak pillanatokig tart, igazából meg sem ébred.

ma kapott egy kis almapépet de amolyan kanálhegynyit, mert a mamája erőszakoskodott .-.

2014. nov. 2. 22:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!