Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Ezeket már adhatom a 7 és fél...

Ezeket már adhatom a 7 és fél hònapos fiamnak? A férjem kikészít.

Figyelt kérdés

Levestèszta pèpesìtve, tojàs, bàrànycsont főtt leve, joghurt, sò, gyümölcsjoghurt, csokis gabonapehely tàpszerbe :$.

A problèma az, hogy mindenből, amit eddig adtunk, csak 2- 3 kanàllal eszik. Ha esetleg kicsit többet sikerül ennie, akkor meg kihànyja.

Az imènt felsorolt dolgok màr adhatòak vagy nem? A fèrjemmel ezen vitatkozunk.

2014. okt. 18. 22:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekem is 7,5 honapos a fiam.

csokis gaponapehely nem kell neki meg.

a dokink mondta h adjak neki sajtot es joghurtot 8honaposan.

levesbol ne a tesztat hanem a zoldseget add egy kis level.

tojast meg nem szabad es eloszor csak a sargajat es ugy tudom megvan h egy heten 1-2* ott meg nem tartunk ezert nem tudom pontosan.

sora sincsen szuksege es cukorra sem.

2014. okt. 18. 23:12
 2/12 anonim ***** válasza:

Google: hozzátáplálási táblázat.

Ott lesz a válasz.

Pl. ez:

[link]

2014. okt. 18. 23:15
 3/12 anonim ***** válasza:
tojás egy éves kor után,levestészta ha tojás nélküli és evett már liszteset(bár ez függ attól is,hogy mikor kezdtél hozzátáplálni és miket evett)Báránnyal én még várnék,szerintem az felnőttnek sem egy egyszerű kaja.Joghurt,ilyesmik inkább már a 9 hónaphoz közelebb,só szerintem még felesleges,az ételek ízével ismerkedjen,ne a sóéval..Gabonapehely viszont egyértelműen NEM,az szemét,nem táplálék(mondom ezt úgy,hogy az én gyerekem is kap,de igyekszem minimumon tartani),ha ilyesmi,akkor inkább sima zabpehely gyümölccsel(pl banán,alma,stb.) [link]
2014. okt. 18. 23:17
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm, sokat segìtettetek. A fèrjem szeretnè ezeket adni, èn nem.

Hozzàtàplàlàs tàblàzatròl meg annyit, hogy rengeteg van és mind mást ír.

2014. okt. 18. 23:39
 5/12 anonim ***** válasza:
50%

A férjednek üzenem, hogy tönkreteheti a gyerek egészségét.

És hogy az ő feladat nem az, hogy veled vitatkozzon, hanem hogy megvédje a te döntéseidet a külvilág felé, támogasson és védelmezzen.

2014. okt. 19. 00:06
 6/12 anonim ***** válasza:

igen, mást írnak, de nem annyira, hogy 7 hónaposnak tojást lehetne adni ;)

az 1 éves kor után és arra figyelni kell, hogy a tojást tartalmazókat sem szabad, tehát tésztát se. de durum tésztát lehet, mondjuk durum tésztából krumplis tésztát vagy brokkolis tésztát :)

joghurttal én várnék még pár hetet, főleg, hogy mindent kihány. a tej is tojás mellett a másik ami erősen allergizál, tehát minél később!

gyümölcsjoghurtot meg majd úgy eleinte, hogy a natúr joghurtba friss gyümit turmixolsz!

csoki... hát azt se.

mit adtatok eddig? meg mikor? rendesen kóstoltatsz és bevezetsz, ahogy kéne? tehát 3-4 napig egy új íz, mellé csak a régiek? mit eszik? anyatejet vagy tápszert?

lehet nem jól kezdtétek, azért van ez. vagy nem turmixolod teljesen le és túl darabos neki esetleg.

próbáld ki a tejpépet, az hasonlít a legjobban a tápszerhez, ugye csak az állaga más és picit édesebb, lehet ezzel át tudnátok lépni ezt a 2-3 falatot

2014. okt. 19. 00:07
 7/12 A kérdező kommentje:

6-nak.

6 hósan kezdtük el a hozzátáplálást zöldséggel és gyümölccsel. Igen mindig kóstoltatok 1-2 kanál erejéig, de amint emelném az adagot, már nem kell neki.

Tejpépet szereti, de nem lakik vele jól.Anyatejet és tápszert is kap, de mégis mindig éhes.:S

Kekszet is turmixoltam már tápszerrel, azt is megeszi, de mindig pótolnom kell tápszerrel. Ami nem lenne baj, ha nem akarna naponat 5-6 alkalommal 200 ml-t meginni. A tápszeres dobozon az áll, hogy naponta max 2×235 ml. Az anyatej sem telíti el.

A férjem nővére állítólag már a 4 hós lányának is joghurtot adott.Tőlük hallja ezt a sok ostobaságot.

Azt elfelejtettem, hogy a kekszhez múlt héten teát (nem babáknak valót) öntött, mert úgy jobb lesz az íze.:( Nem engedtem neki odaadni.

2014. okt. 19. 00:43
 8/12 anonim ***** válasza:

ha 6 hónaposan kezdtétek, akkor már ehet húst és gabonát kell is neki adni. A csokis gabonapehelyt cseréld le valami bababarát pehelyre, ami nincs agyoncukrozva, az mehet a gyümölccsel. A hús kb diónyi pépesítve a zöldséggel. A levestészta is mehet szerintem (az enyém kapja a leveszöldséggel pépesítve gond nélkül.)

A túrót, joghurtot mi most kezdtük el, de gyümölccsel kapja, nem tisztán még. 7 hónapos a fiam pont.

4 hónaposan kezdtük a gyümölcsöt, de rendesen bevezetni az ételeket csak az 5. hnap után és lassú ütemben haladunk, viszont brokkolit, cseresznyét, paradicsomot, marhahúst eszünk 5-6 hónapos kora óta is már és teljesen jól emészti, nem fújja fel stb. Szerintem próbáld meg kisadagokban amiket írsz, csak ne legyen agyoncukrozva vagy sózva.

2014. okt. 19. 07:43
 9/12 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok, mi tojás nélküli tésztát eszünk, tojással még várhatsz szerintem is.

Nem fogod tönkretenni a gyereket a rendes kajával, nyugi. Még a tojással sem, a tejjel sem. Akkor mindenki tönkre lenne menve, aki 20 év feletti, de hallgass a védőnőtökre is. Most többet tudnak az ételekről (azt mondják) és általánosan óvatosak mindennel.

Ha nem lakik jól, vegyél neki a DM-ben grízt, vagy milumil 7 gabonás pépet, abból tegyél a főzelékhez egy két kanállal, ha nem krumplisat adsz neki, a tejpépekbe pedig tegyél almabanánpürét, vagy más gyümölcspürét.

És ha az megnyugtat, az én fiam is 7 hónaposan 210ml+7 kanál tápszert eszik reggelire és vacsorára, a többi evést már kiváltottuk teljesen.

2014. okt. 19. 07:51
 10/12 anonim ***** válasza:

Az én védőnőm nagyon jókat ír erről a honlapján:

[link]

2014. okt. 19. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!