Van itt olyan szülő, akinek a gyermeke igen későn váltott ki étkezés (eke) t?
7,5 hónapos a kislányom. 4 hónaposan próbálkozni kezdtünk (tápszeres), mert a védőnő már javasolta. Eleinte úgy nézett ki, hogy érdekli a dolog, de hamar tudtunkra adta, hogy ne erőltessük. Így vártunk mindig 1-2 hetet, majd újra próbáltuk az egészet. 6 hónaposan volt hajlandó végre elkezdeni új ízeket kóstolni. Viszont nem a szokásos módon, hanem egyik nap még megkóstolt valamit, másik nap már csak azt volt hajlandó enni. Tehát tápszert nem is kérte/elutasította.
Egész jól ment, már a tízórait, ebédet kiváltotta 7 hónapos korára. Egész sok mindent evett már a végén.
Két alsó foga volt kint ekkor már.
Jelenleg 2, lassan 3 hete nem óhajt már semmi kanalasat enni. Alig nyitja a száját, inkább elutasítja. 1,5 hétig tápszert sem volt hajlandó enni.
Orvosról orvosra rohangáltunk, senki nem talált semmit. Végül szombat hajnalban az ügyeleten kötöttem ki vele, de a "picit piros a torka"-n kívül semmit se találtak nála.
Valójában semmi baja sem volt előtte 2 hétig, csak annyi, hogy elment a hangja (berekedt teljesen), szörcsögött (ha szívtam az orrát, fehér sűrű váladék jött ki belőle) illetve, nem akart enni (már a cumisüveg látványától elkezdett üvölteni).
Se láza, se semmi baja nem volt.
Most 7 vége óta eszik újra tápszert, de a kanalast még (már megint) elutasítja.
Félek, hogy megint mindent kezdhetünk előröl. Valamint, hogy megint hetek - hónapok mire kivált bármilyen/bármelyik étkezést is.
Nem igazán szeretném, ha 10 hónaposan is még napi 5× enne tápszert. Szerintem nem is lenne egészséges.
Mit tudtok javasolni?
Az enyém 7 hónapos, még semelyik étkezést nem váltottuk ki, 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, kóstolgatunk.
Szerintem ezt nem kell elsietni, siettetni.
Van olyan ismerős, akinek sokáig szopott a babája, és semmit nem fogadott el mellé, azóta 3 éves, egészséges, mindent eszik.
Szerintem ez nem lóverseny, ne erőltesd.
Amúgy azt mondta a gyermekorvosunk, hogy hiába tápszeres egy baba, és hiába mondják újabban, hogy 4 hósan el kell kezdeni, aki nem akar kockáztatni a babájával, az vár 6 hós koráig, akár tápszeres, akár nem, mi is ezért vártunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!