Diot lehet adni 13 honapos kisgyereknek daralva? (Dios durumtesztakent)
nem. sok mindent lehet rugalmasan kezelni, de a dió, mogyoró, méz és eper, málna lehetőség szerint csak 24 hónap után.
adj inkább akkor neki dejót, az szotyiból van. de lekváros tésztát vagy még jobb, ha túrós tésztát kap :)
Mézet, epret málnát egy éves kora után (kb másfél évesen) kapott a kislányom. A mézet az esetleges botulizmus baktériumok miatt kell kerülni, de egy éves kor után az immunrendszer már megbirkózik vele. Epret, málnát megkóstolta, nem lett kiütéses, így azt is kapott idén nyáron (másfél évesen).
Diós sütit is evett idén már, a mogyoró az, amit még nem adtam, nem csak az allergia miatt, hanem egész egyszerűen magában még nem eheti a fulladásveszély miatt, más formában pedig nem került még az asztalra.
Egyébként a dióra egy éves kor feletti az ajánlás, a földimogyoróra van 3 éves kor megjelölve.
Tejet, kakaót, tejbegrízt tejberizst egy éves kor után adtam a gyermekemnek, de savanyított tejtermékeket (túró, tejföl, sajt) kb 10 hónaposan evett először.
Hatalmas a szórás ebben. Én külföldön vagyok és itt mákot, diót egy éves kor után már simán adnak. Persze nem töményen, csak úgy enyhe ízesítésként. Viszont tejet még 1 éves kor után SEM ajánlanak.
Szóval én azt mondom, hogy 1 éves korig azért mindenképpen tilos, de utána már nagyon nem tudsz hibázni. Persze azért mértékleteséget tarts be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!