Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Nem vágtam ki a banán belsejét...

Nem vágtam ki a banán belsejét, ez nagy baj?

Figyelt kérdés
Azt olvastam (persze csak utólag, sajnos), hogy nem tudja megemészteni, ezért ki kell vágni. Én nem szórakoztam ezzel, eszembe sem jutott, csak összeturmixoltam az almával (botmixer) és úgy ette. Ízlett neki, betolt egy teljes adaggal (már 7 hónapos elmúlt). Többször is evett már belőle, de csak most tudtam meg, hogy a banán belsejét nem is ehetné. Ez gond? Vagy nem kell komolyan venni ezt a tanácsot? Ti hogy adjátok a banánt?
2014. jún. 23. 10:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Másfél éves a kisfiam, sosem vágtam ki a banán belsejét, de ezen kívül sem hallottam, hogy ki kellene. A védőnő sem említette egyszer sem.
2014. jún. 23. 13:10
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
A sok allergia nem ettől van, hanem attól hogy konkrétan szemetet eszünk. A bolti hús, zöldség, gyümölcs, tej mind mind agyon vegyszerezett szar. Na ettől leszünk allergiássak! A banánt nyugodtan adhatod ahogy eddig is adtad.
2014. jún. 23. 13:18
 13/17 anonim ***** válasza:

6#-os vagyok.

Pedig vidéken megfigyelhetted volna, hogy miket összezabálnak a gyerekek vagy mikkel tömik tele.

Aztán kutya bajuk.

Sőt az óvodában is azok a gyerekek buknak ki először akiknek válogatott az étrendjük.

Akik meg mindenevők - azok ellenállóbbak.

2014. jún. 23. 13:20
 14/17 A kérdező kommentje:
Már ne is haragudj, de mi ez a kioktató hangnem? Ki vagy te, hogy így beszélsz velem? Rázd meg magad, és ha normálisan tudsz beszélni, akkor gyere vissza! A feszültségedet pedig vezesd le máson, nem vagyok rá kíváncsi!
2014. jún. 23. 13:38
 15/17 anonim ***** válasza:
71%

10-esnek!

" regi szokasok

miatt van a sok laktozerzekenyseg

es tarsai "

A régi szokások?

Laktózérzékenység?

Azt sem tudták mi az!

Annó a tanyasi gyerekek (és sok helyen most is) kecsketejet ittak.

A bivaly tejről nem is beszélek.

Ezek mind 4% feletti zsírtartalmúak!

Bezzeg a tápszerek. . .

mmm. . . mennyivel egészségesebb Ugye?

Ugyanmár!

Én meg a mostani hozzáállást útálom.

0.1-es tej,

agyonvitaminozott margarin,

glukénmentes sz@rok stb. . . .

Tápszer. -egy por alapú valami ami ránézésre is tiszta egészség. Na ja!

A bio cuccokról ne is beszéljünk.

-aminek alap feltétele lenne, hogy 200 km-en belül semmilyen szennyezésnek nem lehetne lennie.

Honnan gondolod, hogy amit megkapsz a szupermarketekben az egészséges?

Adod az uborkát a gyereknek mert tele van vitaminnal?

Gondolod Te! - s közben rá sem jössz, hogy génmanipulált a cucc!

Na akkor egy rövidke sztory:

Egy ismerősöm a . . . cégnél dolgozik, ahol külföldről hozatnak be zöldségeket.

XY országból uborkát hoztak hálós zsákokban.

Mikor megérkezett a kamion az rengeteg zsák ki volt szakadva!

Ugyanis 12-14 óra alatt szállítás közben MEGNŐTTEK az uborkák és kiszakadtak a zsákok.

Nesze neked egészség.

És akkor te támadod meg azt a hozzászólást amiben azt írom, hogy:

régen más volt minden?

Na inkább hagyjuk. . . . .

De mindenki saját maga dönti el, hogy internetes h.sz.-ok alapján ki-hogy teszi tönkre a saját csemetéje egészségét!

2014. jún. 23. 13:44
 16/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Sem az oktatás, sem pedig a negatív hangnem volt részemről a cél!

Sajnálom, hogy így látod!

Egyszerűen csak rá akartalak arra világítani, hogy ha nem érzékeny a babád a banánra vagy gyümölcsökre, akkor ne dölj be mindenféle net-es maszlagnak!

Megráztam magam - s bocsánatot kérek ha nyers voltam.

Topic Delete!

2014. jún. 23. 13:53
 17/17 anonim ***** válasza:

Ket gyerekem van (budapestiek vagyunk :) ) eletemben nem hallottam, hogy ki kene vagni a banan belsejet :O

Banannal kapcsolatban egy dolog jut eszembe: nem kukacok lesznek tole az elejen a kakiban, hanem a banan rostjai a kis barna szalak :)

Sok anyuka kap szivszedulest, amikor meglatja, nem minden baba emeszti meg teljesen :D

Off-temahoz: nalunk egy nagybacsi, (videki...) tehentejen/kecsketejen nott fel, mert teje nem volt az edesanyjanak, tapszer pedig meg nem volt. Napi 10 feletti kakija volt, meg mindig emlegeti az idos edesanyja, hogy egesz nap a pelenkait mosta. Eedmeny: olyan szinten kikeszitette a gyomrat, a mai napig kb 3 fajta dolgot tud megenni...

2014. jún. 26. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!