Leírná nekem valaki, úgymond pontról pontra, hogy kezdte el a babáját kóstoltatni?
Arra lennék igazából kiváncsi, hogy mivel kezdtétek, mennyit és mikor kapott, meddig adtátok neki ugyanazt a fajtát?
Kislányom 3,5 hónapos, tápszeres, szeretnék neki új ízeket megmutatni már. Az anyukámék hoztak külföldről Hipp bébiételeket/italokat, amik 4 hós kortól vannak, van közte: alma, sárgarépa, barack, krumpli-répa, az italok is mind gyümölcsösek, édeskömény-alma.
Szerintetek?
Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!
4 hósan kezdtük 3 kanál hipp almalével, de nem jött be túlzottan, fintorgott tőle a lányom, így hagytam picit a dolgot. egy hét múlva kapott 3 kanálnyi almapürét, ez sem nyerte el a tetszését, de azért megette. másnap is kapott pár kanállal, továbbra is megeszegette, de nem volt nagy sikere.
egy hét múlva kapott sütőtökpürét, szintén 3 kanállal, na ennek hatalmas sikere volt :) mivel nem volt tőle pocifájás, így másnap már megevett 50 grammot.
a sütőtök után jött a barack, krumpli, répa, 1-1 hét eltéréssel, mindegyiket 3 kanálnyival kezdtük.
Hát nagyon kíváncsi vagyok,hogy az én csemetémnek,hogy fog tetszeni :) almalevet(innivaló) már kapott üvegből de vagy nem tetszett neki vagy nem tudta szívni rendesen az üvegből mert ez már eggyel nagyobb cumi volt :)
Köszönöm a válaszod, sokat segítettél! :)
Nincs mit, örülök, hogy segítettem kicsit.
Egyébként az én lányom a mai napig nem kedveli az almát túlzottan, önmagában nem eszi meg, csak akkor, ha valamivel (barack, sütőtök, banán) keverve van.
A sütőtök és az őszibarack sokkal jobban ízlett neki, azokat egyből szerette.
Teljes étkezést 6 hónaposan váltottunk ki először, 7 hónaposan már kettőt, 8,5 hónapos korától pedig már hármat, reggel és este tápszert kap, és a közti étkezések gyümölcs/főzelék/sinlac.
Egyébként van olyan baba, aki még 4 hónaposan nem érett a hozzátáplálásra, nincs ezzel sem semmi baj, ha nagyon nem megy, akkor várj 1-2 hetet és utána próbáld újra.:)
Hú köszönöm, ezek nagyon klassz válaszok! Még egy kérdés: ugye Hipp-be vannak ilyen pici üvegesek, általában gyümölcsösek. Ha azt felbontom, akk egy napig áll el hűtőben tudtommal.
Mondjuk reggel kap tápszert, 10 órai tájba adhatok neki 1-2 kanál almát meg délután is pl?
Ne haragudjatok ha butának vagy primitívnek tűnök, de első baba és jót akarok neki. :) köszi
Az üvegesek elállnak hűtőben 2-3 napig, én is úgy adogattam a babámnak, a maradékot pedig megettem én :)
Szerintem adhatsz neki délutánonként is, bár én először a tízórait váltottam ki, délelőtt kapott mindig gyümölcsöt/főzeléket, délután már nem nagyon adtam neki.
nálunk is én ettem a maradékot :-)
8.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!