Elkezdtük a hozzátáplálást, de nem igazán megy. Evés előtt, vagy után kell kóstoltatni?
4,5 hónapos a babám, csak tápszeres. A doki azt mondta 2hete, hogy kezdjem el a hozzátáplálást, mert nagy a baba súlya, 8,5kg. Ezután elutaztunk egy hétre, nem akartam a számára új helyen hozzátáplálni. Mióta hazajöttünk elkezdtem neki adni az almát, és a barackot. De nagyon nehezen megy. Vagy nem nagyon akarja kinyitni a száját, csak néz rám nagy szemekkel. Mutatom és mondom neki hogy ááá. Na akkor kinyitja nagy nehezen, de a gyümölcs nagy részét csak kitolja a nyelvével. Szerintem ízlik neki, mert utána megint nyitja a száját, de kitolja a nagy részét, mint akinek nem jó a technikája. Ezt csinálja pár kanál erejéig, aztán elkezd nyafogni, húzgálni magát. Ilyenkor már adom neki oda a tápszert, arra vigyorog, és eszi szépen.
Arra is gondoltam, hogy ha éhes, és tápszer előtt adom neki a gyümit, úgy nincs kedve kanalazgatni, hogy nem lenne-e jobb, ha enne tápszert, és utána adnám neki a gyümölcsöt? Próbáltam így is már 1x, de akkor nem ette. Vagy már nem volt éhes, vagy nem tudom.
Másnak is ilyen nehezen megy? Vagy én csinálok rosszul valamit?
Köszönöm a hozzászólásokat.
Az én kis tündérem 3 hónapos kislány, 25.-én kezdtünk kóstolni, amúgy csak tápszeres. Úgy kezdtük hogy csak alma leve 10 ml másnap 20 utána 30, ma megkóstolta a sárgarépa kajcsit is de almával. Friss alma és a répa is friss. Az alma határozottan tetszett, persze mivel nagyon éhes volt közben követelőzött, mert kiskanállal nem lehet olyan ütemben etetni mint ahogy cumisüvegből eszik. A répa almával, tesztett egy darabig de muszály volt közben megcsinálni a szokásos kaját mert már sírt érte és a végén megette a maradék répa-alma kajcsit is.
Nekünk a védőnő adott táblázot hogy hány hónaposan mit lehet adni milyen mennyiségben a babának, kérjétek ha nem adott, ha nem tud adni valamilyen oknál fogva megoldom hogy beviszem a gépbe a táblázatot és elküldöm. Én amúgy az Apa vagyok, az Anya a szakértő ebben:)
mi is két hete kóstoltatunk, táplálunk hozzá. Próbáltad, hogy picit teszel a kanálra és egészen a szájpadlása felé teszed be? illetve én személy szerint az elején hígítottam szinte mindent forralt visszahűtött vízzel, hogy pépesebb, folyékonyabb legyen, ne legyen olyan furcsa neki elsőnek.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!