Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Elkezdtük a hozzátáplálást,...

Elkezdtük a hozzátáplálást, de nem igazán megy. Evés előtt, vagy után kell kóstoltatni?

Figyelt kérdés

4,5 hónapos a babám, csak tápszeres. A doki azt mondta 2hete, hogy kezdjem el a hozzátáplálást, mert nagy a baba súlya, 8,5kg. Ezután elutaztunk egy hétre, nem akartam a számára új helyen hozzátáplálni. Mióta hazajöttünk elkezdtem neki adni az almát, és a barackot. De nagyon nehezen megy. Vagy nem nagyon akarja kinyitni a száját, csak néz rám nagy szemekkel. Mutatom és mondom neki hogy ááá. Na akkor kinyitja nagy nehezen, de a gyümölcs nagy részét csak kitolja a nyelvével. Szerintem ízlik neki, mert utána megint nyitja a száját, de kitolja a nagy részét, mint akinek nem jó a technikája. Ezt csinálja pár kanál erejéig, aztán elkezd nyafogni, húzgálni magát. Ilyenkor már adom neki oda a tápszert, arra vigyorog, és eszi szépen.

Arra is gondoltam, hogy ha éhes, és tápszer előtt adom neki a gyümit, úgy nincs kedve kanalazgatni, hogy nem lenne-e jobb, ha enne tápszert, és utána adnám neki a gyümölcsöt? Próbáltam így is már 1x, de akkor nem ette. Vagy már nem volt éhes, vagy nem tudom.

Másnak is ilyen nehezen megy? Vagy én csinálok rosszul valamit?

Köszönöm a hozzászólásokat.

2013. dec. 30. 12:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Én mindig előtte adtam, ha utána adod, nem fogja megenni, hiszen már tele a hasa. Nálunk nagyon gyorsan ment a hozzátáplálás, de nekem nagyon jó evő fiam van azóta is (már 1,5 éves). Türelem, majd rákap.
2013. dec. 30. 13:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Azért tolja ki, mert szopó mozgással próbálkozik. Ez természetes. Ha picit beljebb rakod a szájába, a nyelve hátuljáig, több marad majd bent, meg könnyebben is megtanulja, hogy csak kettőt mammog, és nyelni kell.
2013. dec. 30. 13:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Tápszer előtt kóstoltass. 1-2 kanálnyi bőven elég egyszerre, naponta 1x. Nem kell,hogy rögtön sokat egyen belőle. Ez csak kóstoltatás. Majd holnap már 2 kanálnyit eszik,holnapután 3-at stb. Nem kell sürgetni. De tanácsos először csak alma levét adni,aztán a pürét. Hogy szokja az izét. Ez lassú folyamat,nem kell sürgetni.
2013. dec. 30. 13:36
 4/7 djudit ***** válasza:
Nálunk akkor se jött be ha tele volt a pocak, és akkor se, ha üres volt. Próbáld meg a kettő között. kb 1 órával evés után és a következő evés előtt. ...és türelem, türelem, türelem :) Van olyan baba, aki a gyümölcsnél jobban szereti a zöldséget, ami kevésbé karakteres ízű!
2013. dec. 30. 13:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is azt tanacsolnam, h próbáld beljebb tenni a kanalat a szájába. Ha úgy látod h ízlik is neki, akkor valószínű csak azért nyuglodik 3-4 kanál után, mert enné ő csak, mivel előre teszed kitolja a nyelvével.
2013. dec. 30. 21:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én kis tündérem 3 hónapos kislány, 25.-én kezdtünk kóstolni, amúgy csak tápszeres. Úgy kezdtük hogy csak alma leve 10 ml másnap 20 utána 30, ma megkóstolta a sárgarépa kajcsit is de almával. Friss alma és a répa is friss. Az alma határozottan tetszett, persze mivel nagyon éhes volt közben követelőzött, mert kiskanállal nem lehet olyan ütemben etetni mint ahogy cumisüvegből eszik. A répa almával, tesztett egy darabig de muszály volt közben megcsinálni a szokásos kaját mert már sírt érte és a végén megette a maradék répa-alma kajcsit is.

Nekünk a védőnő adott táblázot hogy hány hónaposan mit lehet adni milyen mennyiségben a babának, kérjétek ha nem adott, ha nem tud adni valamilyen oknál fogva megoldom hogy beviszem a gépbe a táblázatot és elküldöm. Én amúgy az Apa vagyok, az Anya a szakértő ebben:)

2013. dec. 30. 23:57
 7/7 anonim ***** válasza:

mi is két hete kóstoltatunk, táplálunk hozzá. Próbáltad, hogy picit teszel a kanálra és egészen a szájpadlása felé teszed be? illetve én személy szerint az elején hígítottam szinte mindent forralt visszahűtött vízzel, hogy pépesebb, folyékonyabb legyen, ne legyen olyan furcsa neki elsőnek.

Sok sikert!

2014. jan. 1. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!