Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha elkezdem a hozzátáplálást...

Ha elkezdem a hozzátáplálást és estére tejpépet adnék utolsó evésre, először azt is kóstoltatni kell?

Figyelt kérdés

Vagy adhatom neki az adagját?Kanállal vagy cumisüvegből?

ha kanállal adom az elég hosszas lenne nem?

A tejpép után adjak neki inni? teát, gyümölcslevet adhatom este?

2009. ápr. 29. 14:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Most kezded a hozáátáplálást? Ha igen, akkor ne az esti étkezéssel kezd, hanem délelőtt gyümivel, aztán délben főzelékkel, majd ha az már megy, akkor este tejpéppel. Jó, ha egy-két napig azt is kóstoltatod vele. Utána szerintem vizet adjál neki, én is azt adok. Ja, és mindenképpen kanállal, ha azzal tud enni, azt kell megszoknia.
2009. ápr. 29. 14:03
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen azt is kóstoltatni kell.Kanállal és ha megszokja hamar megy.Babám az elején nagyon gyorsan kérte a kanalas kaját,most 10 perc egy adag pép.Inni mindig adok neki,közben és a végén is.Mi uszira eszük,este tápszer van.
2009. ápr. 29. 14:09
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Igen majd nem sokára szeretném elkezdeni, de nem ennyire gyorsan ahogy írtad.

Azért este szerettem volna, mert nem mindig elég neki a tápszer van hogy felkel éjjel, pedig már végig alussza az éjszakát.

gondoltam hogy este azt kapna, nappal még tápszert és délben gyümit, egy ideig, aztán fokozatosan.

Vagy így rosszul csinálnám?

Sajnos nincs tapasztalatom e téren és inkább olyanoktól kérdezek, akik mostanság jártak ebben a cipőben és nem évekkel ezelőtt, ahogy a környezetemben lévők.

2009. ápr. 29. 14:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én először estére adtam neki pépet. nem volt semmi baja tőle. jobban aludt:) utána cicire raktam....nem is volt illetve nincs más választásom, mert nem hajlandó cumisüvegből, csőrösből inni.

fele adagot csináltam neki. annak is csak a felét ette meg. ez volt 3 napja. tegnap már megette a fél adagot!!!

kanállal add neki. elég sűrű. ja, én még anyatejet is raktam bele, azóta jobban eszi a gyümiket is!

biztos szomjas lesz a pép után, nyugodtan adj neki inni.

2009. ápr. 29. 14:11
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
14.11 es vagyok. én is most kezdetem, de nagyon szépen haladunk. 4 napig alma, 4 napig sütőtök..... este 3 napja pép. muszáj mert már nem elég neki a tejem. 5 hónapos és 8kg. eddig "csak" cicizett!
2009. ápr. 29. 14:13
 6/7 anonim ***** válasza:
54%
Én a most a második gyerekemnél is estére adom a tejpépet mert jól eltelíti. Nem fontos kóstoltatni, ha a családban nincs allergiás tök fölösleges piszmogni, simán adj neki annyit amennyit meg tud enni. Én kanállal adom de ha neked egyszerűbb folyósra is hagyhatod és cumival, nem szentségtörés csak itt próbálják bebeszélni .
2009. ápr. 29. 14:30
 7/7 anonim ***** válasza:
14:09-es.Ha érdekel én reggeli után rá kétorára adtam neki a kostit,három napig ugyan azt.Tejpépet is igy 20-30ml kevertem be.Hogy tudjak adni neki telyes adagot én az ebéd mellé adtam külön edényben.Majd az ebéd is tőbb let,délben és a tejpép is uszira került át.Igy elvettem a tápit.Te esetleg,ha a kostin tulvagytok este növeld a pépet és a maradék legyen tápszer,mig nem pár nap mulva elveszed a tápit.Inni kell adni.Bár mit lehet estére adni,sokan két főzeléket adnak és az egyik vacsi.Barátnőm is pépet ad vacsira a babának.Az ebéd legyen fözelék és a gyümőlcs tizorai.Majd késöbb babapiskotával keverve a gyümölcs lehet uzsi is.Ha megébredt éjjel az adagokat emeltem nappal.Nem azért irom,hogy igy csináld de én reggel tápszert majd kostoló+gyümölcs,fözelék,pép és este tápszer.Most 6 hónapos.4 hónaposan kezdtük.Én éjjel vizet adok mert minden mástol szomjasabb lesz.
2009. ápr. 29. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!