Ti mikor adnátok a főzeléket a helyemben 5,5 hónapos babának?
Tízórai gyümölcs, egy hete kap teljes adagot, tehát kiváltva
Utána kóstoltattam tejpépet uzsira, ebből két napja kap teljes adagot. Kiváltva
Főzelékkel hogyan kezdjek? Ebédre? Mehet egyből a teljes adag?
Mielőtt megkérdezitek, hogy miért sietünk. Nem sietünk ,még ha annak is tűnik. Szép lassan jutottunk el idáig. És a babám erősen refluxos, még a pépeset is kibukja, és emiatt kell picit gyorsabban haladnunk orvos tanácsára.
ő húsos főzeléket javasolt, ami okés, csak nem korai?
én személy szerint attól félek, hogy a sok édes miatt (alma, őszibarack, tejpép, banános tápszer), nem fogja enni a főzelékeket.
mi a tanácsotok?
nekünk a Nutritont is felírta az orvos, lehet belőle zselét csinálni, rá van írva a dobozra, amit a tápszer előtt kanállal kellene megegyen a baba, elvileg sűríti a pocijában a tápszert., de nekünk sajnos nem ette meg :-( Ha cumisüvegbe raktam, akkor meg olyan sűrű lett a tápszer, hogy nem jött ki a lyukon... szóval és főzelékébe tettem, hogy jó sűrű legyen. Nem igazán használt, de nektek hátha bejön.
A Sinlacot pedig mivel édeskés, a gyümölcsébe tettem, ez is sűrít és finom is, ezt nagyon szerette, picit kevesebb volt tőle a bukás. De én azt is észrevettem pl. hogy sajátkészítésű főzeléket és gyümölcspépet kevésbe bukja vissza. Gyümölcsből pedig a barackos ételek jobban visszajöttek.
Én is nagyon el voltam keseredve, kipróbáltam már mindent, de igazából csak az segített, amikor felállt a babám és kapaszkodva elkezdett totyogni. Onnantól egyik napról a másikra megszűnt a bukás is, de akkor már 10 hónapos volt :-( Előtte én is korán hozzátápláltam, olyan sűrű főzeléket adtam neki, hogy megállt benne a kanál, aztán amint volt foga darabosat próbáltam, de amit elkezdett kúszni és egész nap a hasán volt, még rosszabb lett....Szóval kitartást!
hát igen, nekem még nem kúszik, de már most egész nap a hasán van és hát jön ki belőle, tök mindegy mit eszik
nekünk is az 1 évet mondták.
kitartunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!