Mit tegyek, hogy egyen végre a 9 hós fiam?
A fogra én is gondoltam, mert most jött ki neki 3 is szinte egyszerre, de ennek már lassan 2 hete és azt hittem, na akkor most végre eszünk... sajna nem :(
Az lehetséges, hogy én vagyok az oka ? Mármint mivel tölem a tejcsit szokta kapni ezért esetleg nem érti miért nem azt adok ? Amikor egy hetet a nagyinál voltunk, olyan szépen elkezdett végre enni, mint még soha, és ha nagynéha a párom eteti akkor is 5-6 kanállal befal, míg nálam ugyanazt az ételt rögtön kiköpi.
Én pont ugyanezt a kérdést szerettem volna feltenni. 9hós fiam alig eszik. Szinte mindent kiköp,öklendezik... Maximum 100g amit bele tudok tukmálni és szinte mindig kell után a cici. Mi elutaztunk a telekre vidékre pár napra és a jó levegő hatására elkezdett enni. Túlzásba ugyan nem vitte. De most megint nem akar. Alma-banán lecsusszan kb 50g-80g.
Napokban elkezdtem neki normálisan főzni (neki is volt a hátás 3piros folt, de szerintem az öblitőtől), a mi húslevesünkből turmixoltam répát és megette! Mondjuk nálunk vannak jobb és rosszabb napok, amikor egész jól eszik és amikor szinte csak cici. Próbálj meg egy kis sót tenni a zöldségekhez, illetve párolni a gyümölcsöt, úgy édesebb.
Köszönöm mindenkinek a válaszait, mindegyik hasznos. Igen a húsleves nálunk is bejött, azt valamivel jobban ette, ezért gondoltam is, hogy sósabb dolgokat kíván nem annyira édeset, de aztán egy weboldalon olvastam, hogy sót még ne tegyek az ételébe, mert tönkreteszi a veséjét a picinek. Megijedtem, azóta nem merek sózni ha neki fözök (korábban is 4-5 literbe egy csipetnyit tettem).
A gluténnel meg tehéntermékekkel mi is várunk, de néha elfog a bizonytalanság, hogy jól teszem-e. Viszont szerencsére jól tudok szoptatni, van tejem elég és szeretném is folytatni kb. 1,5 éves koráig. Csak szeretném azt is,hogy rendben egyen minden mást is.
Tegnap este egyébként készítettem neki körte-banán kompótot és egész szépen befalta (150 ml körül), de nem tudom azért-e mert apa etette meg, vagy az is közrejátszott, hogy eléggé levesesre sikerült, majdnem iható volt olyan híg lett az állaga. Persze kiskanállal lett eetve, de lehet a hígabbak könnyebben elfogadja. Nem tudom, mindenesetre ma megpróbálom ugyanezzel én megetetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!