Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, hogy egyen végre?

Mit csináljak, hogy egyen végre?

Figyelt kérdés

Harmadik napja kínszenvedés az etetés. A tápszernek a felét eszi meg (100 ml), azt is nagy nehezen. Tegnap az ebédet (főzelék) sem ette meg, az uzsiból (gyümölcs) evett kb. 80 grammot. Csináltam neki gyümölcsös pépet, azt is kiköpködte.

Ma már egy fokkal jobb a helyzet, reggel szintén 100 ml tápszer - ettől többet nem hajlandó 3 napja, de most legalább megevett egy üveg sütőtökös-almás bébiételt fél 10-kor.

Nemrég váltottunk HA tápról simára, mert attól állandóan hányt és a végén már azt sem ette meg. Most sima Bebát eszik. 5 hónapos múlt.

Próbáltam tegnap a banános Humanát, hátha ízlene neki és többet enne belőle, de ahogy megérezte az ízét, sugárban köpte..

Mi lehet a baj?

2012. febr. 22. 10:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Rendes kaját szoktál neki adni? Vagy csak ezeket a konzervcuccokat? Mi lenne, ha próbálnál zöldségestől vett gyümölcsöt, zöldséget passzírozni neki? Látod, a sütőtök bejött az almával. Azt szokták szeretni a babák, és most idény zöldség, ill. gyümölcs is. Én ebben a korban (illetve 6. hónaptól volt hozzátáplálás) még őszibarackot adtam neki nagyon, azt csípte. Esetleg még megnézheted, hogy van-e összefüggés abban, hogy a sós vagy az édes ízűeket köpi ki?

A tápszerekhez nem tudok mit hozzászólni, mert nekünk olyat nem kellett ennünk, de egyébként csendben megjegyzem: megértem, ha kiköpi azt is, meg a humánát is. Én is kiköptem, amikor megkóstoltam egyszer valami humánás bébipudingot. :) De tudom, ha muszáj, akkor muszáj. Bocs, hogy nem tudok okosat írni.

2012. febr. 22. 10:14
 2/9 A kérdező kommentje:

Nagyrészt én készítem az ételeit, már bő egy hónapja hozzátáplálom (nagyon szorulálos volt). Viszonylag sok dolgot megeszik már, eddig nem volt még olyan, amit ne szeretett volna azok közül, amit kaphat. Néha kap üveges ételt is (ha pl. nem jön be neki amit csináltam épp akkor, vagy olyan, amit nem tudok megcsinálni valamilyen oknál fogva)

Kezdek elkeseredni picit, nem tudom, mit tehetnék. :(

2012. febr. 22. 10:40
 3/9 anonim ***** válasza:

A fiam ugyanezt csinálja már két hónapja, most 7 hónapos. Előtte megette amit főztem neki, megevett 210 tápszert, most meg örülök, ha 100-120 ml-t megeszik. Pépesek közül már csak a Sinlacot volt hajlandó megenni, tök mindegy volt, hogy mit főztem neki ebédre, mindenre csak fintorgott és sírt hogy nem kéri. A gyümölcs még úgyahogy megy.

Neki már 4 és "fél" foga van, én arra gondoltam talán azért csinálja, de ki tudja. Tegnap óta a Sinlacot semeszi meg, belenyal, öklendezni kezd és kihányja a még esetleg gyomrában lévő tartalmat. Szóval már csak a tápszert meg a gyümölcsöt tudom megetetni vele. MOst ráadásul beteg is pár napja köhög.

Az orvos meg a védőnő nem foglalkozik vele, hogy nem eszik, mert így is 8400 gr és 69 cm.

Én meg próbálkozok, minden nap főzök neki valamit, hátha megeszi. Remélem javul a dolog. Amúgy vérszegény is, de ezzel sem foglalkoznak, mert most ez egy élettani dolog ebben a korban.

Arra nem gondoltál még, hogy fogzik, vagy valami betegség van kialakulóban?

2012. febr. 22. 11:00
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy beteg. A közérzete jó, nem nyűgös, nem fáradékony, jó kedve van. Az tuti, hogy fogzik, mert dől a nyál a szájából, de az ínye még csak meg sincs duzzadva, szerintem még idő, mire kibújik.

Egyébként nekünk is a Sinlac az egyetlen amit megeszik pép formájában, a Nestlé tejpépe a másik, amiből 1-2 kanállal lenyel. Az összes többitől (Hipp, Milumil, Humana) öklendezik, utálja az ízüket. A dokinéni erre azt mondta, hogy amelyik gyerek éhes, az megeszi azt is, és emiatt nem akar felírni már Sinlacot, ami hamarosan el fog fogyni. :(

Hadd kérdezzem meg, neked még ennek ellenére is hízott a gyermeked? Így, hogy ennyit eszik már csak?

2012. febr. 22. 11:34
 5/9 anonim ***** válasza:

150 gr-ot hízott, amin nagyon elcsodálkoztam, de szerintem a Sinlac miatt, mert azért az elég kalóriadús a rizs miatt, és a tápszeres etetések előtt is kellett adnom 20 ml-t belőle jó sűrűre készítve, mert a bukásokon csak ez segített, az AR tápszer sem vált be neki. Amúgy az első hónapokban átlagban 1 kilókat hízott, azért is ekkora már most. Amíg csak anyatejet evett, addig is ennyit hízott, ő ilyen típus. Én arra számítottam, hogy fogyni fog, de nem így lett, pedig fele annyit eszik,mint 4 hónaposan.

Azt elfelejtettem írni, hogy próbáltam több féle állagot a főzelékeknél (hígabb, darabosabb, krémesebb), hidegen, melegen, de sehogy sem jó neki. Ma délben adtam kanalat a kezébe, de a vége csak az lett hogy minden kajás lett és összesen 5 kanállal evett, adtam neki még tápszert utána, abból meg 30 ml-t ivott. Ezen kívűl még vizet iszik, semmi nasi és 5ször eszik egy nap. A doki szerint persze semmi probléma. Szerintem csak akkor foglalkozik vele csak, ha fogyni kezd.

Ha nincs más mód Sinlacot tudsz venni vény nélkül is csak úgy drágább

2012. febr. 22. 14:38
 6/9 anonim ***** válasza:
Az kimaradt, hogy 5 hét alatt hízott 150 gr-ot
2012. febr. 22. 14:39
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Én is próbálok változtatgatni, a hőfokon, állagon, de nem jön be. A reggeli 100 ml tápszer ill. egy üveg bébipapin kívül eddig még 120 ml tápszert evett. Csináltam neki alma-krumpli-répát, de kb. 2 kanállal evett belőle.

Ja, meg teáztatom, hogy legalább a folyadék meglegyen, abból ivott ma össz 90 ml-t.

Kezdek kiakadni kicsit. :(

2012. febr. 22. 14:51
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia.

Mintha a saját lányomról írnál, bár ő idősebb. Mi annak idején az összes létező tápszert kipróbáltuk, semmi nem ízlett neki, aztán amikor az orvos már nem írta receptre kipróbáltuk a DM-be kapható Babylove-ot, onnantól kezdve nem volt baj a tápszerrel, az evéssel. a következőnél ha ilyen lesz egyből kipróbálom. A bébiételekről meg csak annyit, hogy hiába főzőcskéztem állandóan, csak az üveges bébiételeket volt hajlandó megenni, most 16 hónapos, és még csak most hajlandó időnként elfogadni a házi kosztot. Válogatós és ha valamit nem akart azt előbb kiköpi, mint hogy a kanalat ki tudnám húzni a szájából. Az orvosunk javasolt Cebion cseppeket, valamint Multi-Kid szirupot, ezek hátha meghozzák az étvágyát és jobban eszik. sok sikert nektek.

2012. febr. 22. 19:49
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! :)

Lehet ràpróbàlok a Dm-es tàpra, màs is ajànlotta màr.. Bàr nem hiszem, hogy a tàp ìzével van a baj, ma azt figyeltem, hogy mikor ràharap a cumira, az nem tetszik.. Lehet hogy mégis élesben megy a fogzàs.. Remélem nem ez lesz végig, nem szeretném, ha fogyna..

Meg mondjuk remélem visszaàll a főztömre.. Gazdasàgosabb is, és legalàbb tudom, mi van benne. :)

A kisfiam most nem szedhet semmi ilyesmit, volt egy kis vérproblémàja, meg a vasraktàra is nagyon magas volt az utolsó előtti vérképen (az utolsót nem tudjuk még). Majd ha fixen helyreàllt, és engedi a doki! De ennek nincs köze az étvàgyàhoz, meg elvileg màr rendeződött.

2012. febr. 22. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!