Az lenne a kerdesem hogy milyen felvagottakat szabad enni egy 13 honapos kisfiunak?
Felvágottat? Jézusom. Miért mérgezed? Az szinte az összes felvágott tele van nitrites pác-sóval ami egy fajta tartósítószer ésa húsok esetében színező anyag is. Mivel a husokban lévő mioglobinnal kötést képez és "szép" színt ad a húsnak.
A nitrites pácsó a gyomorban nitrozamin vegyületet képez ami rák keltő és elég súlyos problémákat okoz.
Ezen kívüla felvagottak 60% víz mert zselatin szerű anyaggal “SOLUPRAT”-al megkötik benne a vizet.
Egy igen érdekes kémiai anyag.
Az a tulajdonsága, hogy súlyának min. 10x-es víz mennyiséget képes megkötni, sőt főzés, sütés, füstölés hatására sem engedi ki magából.
Miért kell ez az anyag? Hús helyett !!!
Biztos tapasztaltál már olyat, hogy egy-egy felvágott után, “megiszod a londoni ködöt is”. Az anyag a beleidben is működik, tehát még ott is veszi fel a folyadékot! Régebben a parizerbe és olcsóbb hentesárukba tettek, de ma már mindenbe!
Olvas:
Ezt meg hallgasd, ezt feltétlenül!
A hanganyagban a 13. perctől kezdődik a felvagottakról szóló rész de az egészet érdemes meghallgatni.
Az E-mentes övezet műsor összes hanganyagát itt lehet meghallgatni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!