Lila falszín kisfiúnak?
Azért a lilának is van 1-2 árnyalata...
Rózsaszínes árnyalat, kékes árnyalat...
Nem lehet kijelenteni, hogy lányos. Mondom ezt 2 lányos anyukaként, aki hamarosan festi a gyerekszobát és az egyik szín a lila lesz.
Én nem festenék a fiamnak lila szobát....én lányos anyuka vagyok,és a lányomnak a rózsaszín és a lila a kedvenc színe,mert ő mondta,hogy azok lányos színek....a gyerek szavaival élve,a fiús színek a kék,zöld,barna,fekete...
Igazából míg pici addig mindegy,de ha már lesz 3-4 éves,akkor már fogja tudni,hogy a lila inkább a lányoknak való...és szerintem nem a lila lesz a kedvence.
Miért pont a lila jutott eszetekbe? Én nem festeném lilára, nekem az inkább lányos. Bár tudom a lila is unisex szín, mint a piros, sőt már rózsaszínt is hordanak a férifak :) Bár egy ismerősünknél bordó volt a fiú szoba, nekem az sem tetszik :)
Én jobban szeretem a hagyományosakat, pl sárga, zöld, a zöldnek is van sok árnyalata, kék, narancs, sok árnyalatuk van, nem kell feltétlenül rikítónak lennie, lehet pasztell vagy erősebb szín is. Nekünk sárgászöldes lett végül.
Lila:
- intenzitás
- színezettség (mely színnel kevert)
- tónus
Érdemes utánaolvasni a lila élettani hatásainak, jelentésének stb.
Erre egy szakember/laikus akkor tudna korrekt választ adni, ha a helyszínen láthatná a minta (próba) festést akár 2-3 színárnyalatban.
Csak beszélgettünk a színekről, és érdekesnek találtam párom véleményét, ezért kérdeztem rá itt is.
Végül zöld-törtfehér-kávébárna színeket választottuk. Zöld: bordűr alatti rész
törtfehér: bordűr feletti rész + plafon
kávébarna: díszléc
Igazán szép lett, tökéletesen passzolnak. Igazi kisfiús lett. :)
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!