Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 1éves gyerekem nem akar enni....

1éves gyerekem nem akar enni. Miért?

Figyelt kérdés
minden étkeztetés hiszti, az etetőszékbe nem marad meg, hisztit csak, verimagát a földhöz, ha meg az ágyra rakom velem szembe állandóan feláll és szökik. a kanál láttán ordit. ma is 40perc volt az egész ebédeltetés. ha szépen beszélek vele ha orditok mert már a hajam tépném szinte egyik se használ... ha a kezébe adok dolgokat nem kötik le... aztán meg ordit hogy éhes ha nem kap eleget, sőt néha már a cumisüvegnél is csinálja. hiába kentem mindennel a fogát teljesen kikészit. 1hete ez megy.
2014. márc. 15. 14:34
 1/1 Antusné T.Henrietta válasza:
3 éves a kisfiam nem egy nagy evő. Sokszor úgy írtam le hogy olyan mint egy teve ha valaki kérdezte hogy milyen evő. Nem túlzok: 1-2 hétig reggeli, ebéd vacsora naggyából normál mennyiség kivéve amikor már nem értettem hogy egy ekkora gyerekbe hova fér ennyi kaja és már kezdtem én rosszul lenni (ez kb 1-2 nap) aztán 1-2 hétig nem evett!! Nem keveset evett hanem 1 falat vajas kenyeret a többinél csücsörített elhúzta a fejét kiköpte stb. Ebéd: 1 max 2 kanál leves ugyanez a második. Vacsora dettó. ilyenkor az az elképzelésem hogy azokon a kis keskeny almaszeleteken meg 1-1 kanál joghurtokon tengődött amiket bele tudtam tukmálni az evések között tízórai és uzsonna gyanánt. egy idő után megszoktam és nem görcsöltem, nem erőltettem és mostmár nem eszik annyira teve módon, naggyából egyforma adagokat eszik (persze ezt úgy értem hogy annyira egyforma adagokat mint pl. mi is amit jobban szeretünk abból többet, illetve egyfárasztóbb napon szintén többet eszünk mint máskor) A lényeg hogy nem szabad erőltetni, mert akkor csak egy rossz tapasztalat lesz neki az evés, ha 1 kanál az amit elfogad akkor egy kanál, utána csak a következő etetésnél szabad neki adni kaját, hogy ne össze-vissza egyen, meg ne kezdjen el szivatni :). Mert ravaszok már ilyen picinek is:). Az én kisfiam pl. nem szerette ha én etettem ő egyedül akarta csinálni ezt is érdemes megpróbálni, persze a fele a földön landol, meg amiért én nagyon mérges voltam hogy játszott vele kikente a csempét, meg az etetőszéket, mondtam én szépen is meg nem is hogy ez nem szép dolog, a mai napig csinálja, ha elfordulok mosogatni :). inkább már nem is idegesítem rajta magam, elveszem előle és befejeztük az evést amíg éhes addig úgysem játszik azt akkor kezdik ha már kezdenek jóllakni, de ha elvesszük előlük megsértődnek, nem kell mindennek bedőlni, picit át kell rajtuk látni, akkor is ha rettegünk hogy most fog menten éhen halni. Nem fog!! Úgyhogy szerintem próbáld meg valamivel izgissé tenni az evést, és ne tegyéél ki túl sokat, hogy is azt lássa hogy milyen keveset kell megegyen, meg te is megnyugodj ha legalább egy kicsit eszik ne erőltesd tovább majd pár alkalom után ha csak bosszantásból csinálja abba fogja hagyni. Lehet kicsit kusza voltam, én anno találtam egy nagyon jó oldalt ahol részletesen írt a baba evésének a hatásairől, hogy ebből miket szűr le a picike de már nem emlékszem az oldal nevére próbálj rákeresni ilyenekre mert nagyon hasznos.
2016. okt. 31. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!