Mit adjak kenyer, zsemle melle a 10 honapos babamnak csaladban elöfordulo allergiak eseten?
1 eves korig varni kell az allergenekkel.
Csaladban elöfordulo allergiak: tejfeherje, tejcukor, serteshus, paradicsom, banan, szoja.
Köszönöm a valaszokat!
Elsö, azert vigasztal, h nem vagyok egyedül, köszi, h megirtad! :) Mennyi ideig adtad neki igy es pontosan mennyi idös koraig? Sikerült es nem lett tej-, paradicsomallergias kesöbb sem? Ugye nem lett glutenallergias?
Masodik, en sem adnek, de ott a "de" a korlataimmal.
Pl. nincs idöm hazilag elöallitani teljes kiörlesü lisztböl kenyeret. (Meg egyebkent azt olvastam, az örlestöl szamitva 2 heten belül kimegy abbol is minden, tehat frissen kene örölni is. Ezenkivül a teljes kiörlesü feldolgozasa jobban igenybeveszi es ezaltal megterheli az emesztörendszert, emiatt ugy emlexem, inkabb a nem teljes kiörlesüt javasoljak, ha mar vmi.) A dmben vegignezve a bebieteles polcot, semmi sincs, ami a kenyeret potolja es cukor- es somentes. Milumil ugy emlekszem valami tejszarmazekot is tartalmaz (hidraulizalt vagy milyen tehentejet, ezt inkabb nem), ezenkivül ha jol tudom, ez az anyatejet potolja, nekem meg nem arra kell, hanem a mi etkezesi szokasainkhoz közelitö etkezes beiktatasara. Egy db kölesgolyot 3 fele vagtam, de igy sem tudja megenni, valahogy kiköpi a szajabol (most kezd nöni az elsö 2 foga) es "laktatobb" etel utan hangosan reklamal, igy az egesz reggelije kb 4 golyo volt, neki keves. Ezzel kölesgolyo, bulata, es hasonlo "kukik" el(ho)napolva, abonett ugyanez. Zöldsegpüret ebedre kap (neha hussal), napi egyszer gyümölcsöt, ezeken kivül van a reggeli es vacsora, amire keresem a megoldast. (Es meg napi 4-szer + ejszaka is szopizik is.)
Varok meg valaszokat, es meg egyszer köszönöm!
A milumil 7 gabonás pép tejmentes, glutén van benne, de nem fehérliszt, nem anyatej helyett találták ki, hanem pont a gabonák bevezetésére.
A kislányom első foga 9,5 hónaposan nőtt ki, de 7 hónaposan ette a kölesgolyót.
A búzát mindig aznap őrlöm, házimalomban, így tényleg jobb, 50ezer, de az egészség többet ér.
Sztem is az egeszseg a legfontosabb, es bar jelenleg nem fer az idömbe kenyeret elöallitani (es ehhez az örles), majd ha a gyerekeim nagyobbak lesznek, tervezem, mert jo dolognak tartom!
Kölesgolyot most kicsit vizbe aztatva adtam, es persze minel pepesebb lett, annal jobban megette, es idövel biztos majd jobban megy, de jelenleg amit meg bir enni, nem elegiti ki az ehseget.
A Milumilnek utananezek, köszi!!! (Talan arra gondolva, hogy a "mil" vegzödes a Milch-hel, azaz tejjel asszocial, meg Sem neztem pont ennek az összetetelet? Pedig sokaig voltam a dm-ben.)
Nagyon köszönöm a valaszodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!